Keväällä 2006 koulussamme alkanut Nepal-projekti tarjoaa koulunkäyntimahdollisuuden 40 kastittomalle nepalilaislapselle köyhällä Saptarin alueella Nepalin itäosassa. Projekti liittyy koulun kestävän kehityksen ohjelmaan. Tähän mennessä olemme lähettäneet n. 3000 euroa vuosittain yhteistyöjärjestöllemme NNDSWO:lle, joka on toimittanut stipendit kummioppilaille. Stipendien lisäksi opiskelijoidemme hankkimilla rahoilla on kustannettu nepalilaisille koululaisille kirjoja, opiskeluvälineitä, koulupukuja ja –sandaaleja, WC erään koulun tyttöoppilaille, juomavesitankki sekä aurinkopaneeleita lukioikäisten opiskelijoiden koteihin. Kummioppilaistamme suurin osa on tyttöjä, koska tytöt keskeyttävät Nepalissa koulunsa poikia useammin, mutta tuemme myös poikien koulunkäyntiä. Kaikki kummioppilaamme ovat kastittomia eli daliteja, joita syrjitään tänäkin päivänä, vaikka kastilaitos on virallisesti lakkautettu.

Rahat on kerätty vanhempainiltakahvituksilla, taksvärkillä, teatterilippujen myynnillä, pullojen palautuksella, Aktia-pankin rahastokoululla, erilaisilla tempauksilla sekä vanhemmilta saaduilla lahjoituksilla. Rahat on toimittanut perille Suomen suurlähetystö Kathmandussa ja yhteistyöjärjestömme Nepal National Dalit Social Welfare Organisation (NNDSWO).

Projektin tavoitteena on paitsi nepalilaisten lasten avustaminen myös Etelä-Tapiolan lukion opiskelijoiden ja opettajien kehitysmaatietouden ja globaalin vastuuntunnon lisääminen. Koulustamme on vierailtu Nepalissa kuudesti: vuosina 2007, 2010, 2012, 2014, 2016 ja 2018. Seuraava vierailu on suunnitteilla syksyllä 2020.