Miksi Etikseen kannattaa tulla?


Onko Etis minun lukioni?

Etelä-Tapiolan lukio eli tuttavallisemmin Etis tunnetaan yhtenä 2010-luvun parhaiten ylioppilaskirjoituksissa menestyneistä lukioista. Menestyksen salaisuus ei ole kilpaileminen, vaan toisen kannustaminen. Me puhumme Etis-hengestä: voimakkaasta yhteenkuuluvuuden tunteesta.

Opiskelijat ja opettajat luottavat toisiinsa. Etisläiset voivat esittää rohkeasti kysymyksiä toisilleen ja opettajille ja luottaa siihen, että palaute on asiallista. Opettajat uskaltavat myös suunnitella mielenkiintoisia tunteja, koska tietävät, etteivät suunnitelmat mene hukkaan.

Etis-henki näkyy myös aktiivisena opiskelijakuntatoimintana. Esimerkiksi halloween-juhlaan ja muihin tapahtumiin on aina runsaasti osallistujia. Lukioaika saa olla hauskaa ja siitä saa nauttia välillä juhlienkin, joskus jopa risteillen.

Konkreettisimmin Etiksen yhteenkuuluvuus näkyy kuitenkin lukion jälkeen. Useana vuonna korkeakoulujen pääsykokeisiin valmistautuvat ylioppilaat ovat tulleet yhdessä lukemaan pääsykokeisiin Etikseen. Alumnien sitseille on tunkua niin, että kaikki eivät mahdu mukaan. Sitseillä olenkin kuullut, että Etis-verkosto ulottuu myös ainakin lähes kaikkiin korkeakouluihin ja etisläisiä on niissäkin opiskelijakunta-aktiiveina.

Yksi lukion tehtävistä onkin tarjota valmiudet korkeakouluopintoihin. Se tarkoittaa laajan yleissivistyksen ja jatko-opinnoissa tarvittavien taitojen antamista. Laajan yleissivistyksen saamista tukee koulumme yhteiskunta- ja taloustieteiden painotus. Painotus on mukana kaikissa oppiaineissa. Esimerkiksi fysiikan tunnilla ilmastonmuutosta tarkastellaan luonnon lainalaisuuksien lisäksi myös sen taloudellisista ja yhteiskunnallisista näkökulmista. Etis antaakin hyvät jatko-opiskeluvalmiudet oikeus-, valtio- ja kauppatieteiden lisäksi esimerkiksi matematiikasta ja muista luonnontieteistä kiinnostuneille.

Jatkossa korkeakouluihin haetaan pääasiassa ylioppilastodistuksella. STT:n vertailun mukaan Etelä-Tapiolan lukiossa ei pelkästään kirjoiteta vuodesta toiseen maan parhaita arvosanoja, vaan etisläiset opiskelijat ovat parantaneet arvosanojaan peruskoulun jälkeen eniten kaikista suomenkielisistä yli 50 opiskelijan lukioista vuosina 2017-2020.

Etis on sinun lukiosi, jos olet motivoitunut opiskelemaan ja haluat päästä lukion jälkeen korkeakouluun opiskelemaan. Sinulla ei tarvitse olla Etiksestä kavereita entuudestaan, sillä saat niitä varmasti ensimmäisinä päivinä. Monet meidän opiskelijoistamme tulevat ainoina omasta koulustaan ja ovat valmiita saamaan uusia ystäviä. Vaikka et olisikaan aiemmin nauttinut yhdessä opiskelemisesta, täällä saatatkin huomata, että etisläisten yhteistyössä on voimaa.

Lämpimästi tervetuloa!

Anni Virnes

Kurssitarjonta »
Etis Facebookissa »

Perustietoja Etelä-Tapiolan lukiosta

Yhteishaku 2020

Uusia yleislinjan opiskelijoita 150

Alin keskiarvo 8,83

Uusia IB-linjan opiskelijoita 50

Alin keskiarvo IB-linjalle 8,42

Kielivalikoima

A-kielet
ruotsi, englanti, saksa, ranska

B1-kieli
ruotsi

B2-kielet
ranska, saksa

B3-kielet (lukiossa alkavat)
espanja, ranska, saksa

Muut kielet
kiina

IB-linjalla on oma kieliohjelmansa.

Hae Etelä-Tapiolan lukioon

Yhdeksäsluokkalainen: tule tutustumaan Etikseen!

Yhdeksäsluokkalaisten tutustumisiltapäivät (toteutetaan etänä):

- Keskiviikkona 13.1. ja tiistaina 19.1.2021 klo 13.30

Esittelyillat hakijoille ja huoltajille (toteutetaan etänä)

- Keskiviikkona 13.1.2021 klo 18.00 (yleislukio).

- Keskiviikkona 20.1.2021 klo 18.00 (IB-linja).

Hakuaika lukioihin on 23.2. – 23.3.2021.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Yhteishaun tulokset julkaistaan torstaina 17.6.2021. Paikka otetaan vastaan sähköisesti Opintopolussa 1.7.2021 mennessä.

Aloituspaikat kevään 2021 yhteishaussa:

Etelä-Tapiolan lukio 135

Etelä-Tapiolan lukion IB-linja 50

Espoon ja Kauniaisten kaupunkien lukioiden alustava ainevalintakortti löytyy osoitteesta www.espoo.fi/yhteishaku ja se tulee olemaan auki: 24.3.-6.4. jolloin se täytetään yhden kerran, mikäli oppilas on hakenut Espoon tai Kauniaisten lukioon jonain yhteishaun hakuvaihtoehtona.

Etis Opintopolussa »

Lukion esite

PDF

IB-linjan esite

PDF