Miksi Etikseen kannattaa tulla?


Onko Etis minun lukioni?

Menestyvään lukioon liitetään usein kielteisiä asioita. Siellä opiskelevia kuvataan kilpailuhenkisiksi hikeiksi tai nörteiksi. Heillä ei ole muuta elämää kuin läksyt. Huumorintajusta ei ole tietoakaan. Etiksen todellisuus on kuitenkin aivan toista. Kymmenet opiskelijat ovat iloisia päästessään eroon koulukiusaamisesta ja voidessaan keskittyä opiskelemaan. Etiksen opiskelijat ovat hyvin persoonallisia ja jokainen voi olla oma itsensä. Ihmisen arvo ei synny merkkivaatteista tai muotikoruista, vaan tavasta kohdata muut, auttaa tukea ja kannustaa muita ja oikeudesta saada tukea myös itselleen.

Etiksessä ei ole kaivettu juoksuhautoja opettajien ja opiskelijoiden välille, sillä Etis on ME. Apua saa ja tukea annetaan aina, kun sitä tarvitsee. Etiksessä on luotu kansainvälisesti tunnustettu opiskelijakeskeinen toimintakulttuuri.

Etelä-Tapiolan lukio on ollut muutaman vuoden Suomen paras lukio ylioppilaskirjoitusten tuloksilla mitattuna. Se on merkinnyt sitä, että sieltä on huomattavasti helpompaa päästä haluttuihin yliopistoihin kuin monista muista lukioista, myös ulkomaille. Tulevaisuudessa Etelä-Tapiolasta valmistuneiden asema vielä paranee hakumarkkinoilla, kun ylioppilastodistusten arvo jatko-opintoihin hakeutumisessa nousee.

Vastauksena otsikossa esitettyyn kysymykseen. Etis on sinun lukiosi, jos tähtäät korkealle ja olet kunnianhimoinen. Et ole kuitenkaan kunnianhimosi vanki vaan olet valmis työskentelemään yhdessä muiden kanssa menestyksen eteen ja auttamaan myös muita. Sinulta löytyy huumorintajua ja haluat, että lukiossa on myös hauskoja hetkiä. Niistä syntyvät kouluvuosien suuret muistot.

Harri Rinta-aho

Kurssitarjonta »
Etis Facebookissa »

Perustietoja Etelä-Tapiolan lukiosta

Yhteishaku 2019

Uusia yleislinjan opiskelijoita 140

Alin keskiarvo 8,5

Uusia IB-linjan opiskelijoita 45

Alin hyväksymispistemäärä IB-linjalle 13,44

Kielivalikoima

A-kielet
ruotsi, englanti, saksa, ranska

B1-kieli
ruotsi

B2-kielet
ranska, saksa

B3-kielet (lukiossa alkavat)
espanja, ranska, saksa

Muut kielet
kiina

IB-linjalla on oma kieliohjelmansa.

Hae Etelä-Tapiolan lukioon

Hakuaika lukioihin on 18.2. – 10.3.2020.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Yhteishaun tulokset julkaistaan torstaina 11.6. Paikka otetaan vastaan sähköisesti Opintopolussa. Toivomme kuitenkin kaikkien uusien opiskelijoiden tulevan käymään Etelä-Tapiolan lukiossa joko torstaina 11.6. klo 12-16 tai perjantaina 12.6. klo 9-13. Tällöin tarkistamme yhdessä ainevalintasi ja saat tietoa lukion aloitukseen liittyvistä asioista. Ohjauspäivinä ohjausta antamassa ovat opinto-ohjaajat ja tutor-opiskelijoita. Tervetuloa!

Aloituspaikat kevään 2020 yhteishaussa:

Etelä-Tapiolan lukio 150

Etelä-Tapiolan lukion IB-linja 50

IB-linjan pääsykoe 14.4.2020 klo 13:00 Etelä-Tapiolan lukiossa

Yleislukioon hakevien tulee täyttää Espoon kaupungin yhteinen sähköinen ainevalintakortti. Ainevalintakortti täytetään yhden kerran yhteishaun päättymisen jälkeen.

Espoon kaupungin yhteinen sähköinen ainevalintakortti

Etis Opintopolussa »

Lukion esite

PDF

IB-linjan esite

PDF