Miksi Etikseen kannattaa tulla?


Onko Etis minun lukioni?

Etelä-Tapiolan lukio eli tuttavallisemmin Etis tunnetaan 2010-luvun parhaiten ylioppilaskirjoituksissa menestyneenä lukiona. Menestyksen salaisuus ei ole kilpaileminen, vaan toisen kannustaminen. Me puhumme Etis-hengestä: voimakkaasta yhteenkuuluvuuden tunteesta.

Opiskelijat ja opettajat luottavat toisiinsa. Etisläiset voivat esittää rohkeasti kysymyksiä toisilleen ja opettajille ja luottaa siihen, että palaute on asiallista. Opettajat uskaltavat myös suunnitella mielenkiintoisia tunteja, koska tietävät, etteivät suunnitelmat mene hukkaan.

Etis-henki näkyy myös aktiivisena opiskelijakuntatoimintana. Esimerkiksi halloween-juhlaan ja muihin tapahtumiin on aina runsaasti osallistujia. Lukioaika saa olla hauskaa ja siitä saa nauttia välillä juhlienkin, joskus jopa risteillen.

Konkreettisimmin Etiksen yhteenkuuluvuus näkyy kuitenkin lukion jälkeen. Useana vuonna korkeakoulujen pääsykokeisiin valmistautuvat ylioppilaat ovat tulleet yhdessä lukemaan pääsykokeisiin Etikseen. Alumnien sitseille on tunkua niin, että kaikki eivät mahdu mukaan. Sitseillä olenkin kuullut, että Etis-verkosto ulottuu myös ainakin lähes kaikkiin korkeakouluihin ja etisläisiä on niissäkin opiskelijakunta-aktiiveina.

Yksi lukion tehtävistä onkin tarjota valmiudet korkeakouluopintoihin. Se tarkoittaa laajan yleissivistyksen ja jatko-opinnoissa tarvittavien taitojen antamista. Laajan yleissivistyksen saamista tukee koulumme yhteiskunta- ja taloustieteiden painotus. Painotus on mukana kaikissa oppiaineissa. Esimerkiksi fysiikan tunnilla ilmastonmuutosta tarkastellaan luonnon lainalaisuuksien lisäksi myös sen taloudellisista ja yhteiskunnallisista näkökulmista. Etis antaakin hyvät jatko-opiskeluvalmiudet oikeus-, valtio- ja kauppatieteiden lisäksi esimerkiksi matematiikasta ja muista luonnontieteistä kiinnostuneille.

Jatkossa korkeakouluihin haetaan pääasiassa ylioppilastodistuksella. STT:n vertailun mukaan Etelä-Tapiolan lukiossa ei pelkästään kirjoiteta vuodesta toiseen maan parhaita arvosanoja, vaan etisläiset opiskelijat ovat parantaneet arvosanojaan peruskoulun jälkeen eniten kaikista suomenkielisistä yli 50 opiskelijan lukioista vuosina 2017, 2018 ja 2019.

Etis on sinun lukiosi, jos olet motivoitunut opiskelemaan ja haluat päästä lukion jälkeen korkeakouluun opiskelemaan. Sinulla ei tarvitse olla Etiksestä kavereita entuudestaan, sillä saat niitä varmasti ensimmäisinä päivinä. Monet meidän opiskelijoistamme tulevat ainoina omasta koulustaan ja ovat valmiita saamaan uusia ystäviä. Vaikka et olisikaan aiemmin nauttinut yhdessä opiskelemisesta, täällä saatatkin huomata, että etisläisten yhteistyössä on voimaa.

Lämpimästi tervetuloa!

Juha Kivioja

Kurssitarjonta »
Etis Facebookissa »

Perustietoja Etelä-Tapiolan lukiosta

Yhteishaku 2019

Uusia yleislinjan opiskelijoita 140

Alin keskiarvo 8,5

Uusia IB-linjan opiskelijoita 45

Alin hyväksymispistemäärä IB-linjalle 13,44

Kielivalikoima

A-kielet
ruotsi, englanti, saksa, ranska

B1-kieli
ruotsi

B2-kielet
ranska, saksa

B3-kielet (lukiossa alkavat)
espanja, ranska, saksa

Muut kielet
kiina

IB-linjalla on oma kieliohjelmansa.

Hae Etelä-Tapiolan lukioon

Yhdeksäsluokkalainen: tule tutustumaan Etikseen!

Yhdeksäsluokkalaisten tutustumisiltapäivät:

- Keskiviikkona 15.1.2020 klo 13.30

- Tiistaina 21.1.2020 klo 13.30

Esittelyillat hakijoille ja huoltajille

- Keskiviikkona 15.1.2020 klo 18.00 (yleislukio).

- Keskiviikkona 22.1.2020 klo 18.00 (IB-linja).

Hakuaika lukioihin on 18.2. – 10.3.2020.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Yhteishaun tulokset julkaistaan torstaina 11.6. Paikka otetaan vastaan sähköisesti Opintopolussa. Toivomme kuitenkin kaikkien uusien opiskelijoiden tulevan käymään Etelä-Tapiolan lukiossa joko torstaina 11.6. klo 12-16 tai perjantaina 12.6. klo 9-13. Tällöin tarkistamme yhdessä ainevalintasi ja saat tietoa lukion aloitukseen liittyvistä asioista. Ohjauspäivinä ohjausta antamassa ovat opinto-ohjaajat ja tutor-opiskelijoita. Tervetuloa!

Aloituspaikat kevään 2020 yhteishaussa:

Etelä-Tapiolan lukio 150

Etelä-Tapiolan lukion IB-linja 50

IB-linjan pääsykoe 14.4.2020 klo 13:00 Etelä-Tapiolan lukiossa

Yleislukioon hakevien tulee täyttää Espoon kaupungin yhteinen sähköinen ainevalintakortti. Ainevalintakortti täytetään yhden kerran yhteishaun päättymisen jälkeen.

Espoon kaupungin yhteinen sähköinen ainevalintakortti

Etis Opintopolussa »

Lukion esite

PDF

IB-linjan esite

PDF