Miksi Etikseen kannattaa tulla?


Onko Etis minun lukioni?

Menestyvään lukioon liitetään usein kielteisiä asioita. Siellä opiskelevia kuvataan kilpailuhenkisiksi hikeiksi tai nörteiksi. Heillä ei ole muuta elämää kuin läksyt. Huumorintajusta ei ole tietoakaan. Etiksen todellisuus on kuitenkin aivan toista. Kymmenet opiskelijat ovat iloisia päästessään eroon koulukiusaamisesta ja voidessaan keskittyä opiskelemaan. Etiksen opiskelijat ovat hyvin persoonallisia ja jokainen voi olla oma itsensä. Ihmisen arvo ei synny merkkivaatteista tai muotikoruista, vaan tavasta kohdata muut, auttaa tukea ja kannustaa muita ja oikeudesta saada tukea myös itselleen.

Etiksessä ei ole kaivettu juoksuhautoja opettajien ja opiskelijoiden välille, sillä Etis on ME. Apua saa ja tukea annetaan aina, kun sitä tarvitsee. Etiksessä on luotu kansainvälisesti tunnustettu opiskelijakeskeinen toimintakulttuuri.

Etelä-Tapiolan lukio on ollut muutaman vuoden Suomen paras lukio ylioppilaskirjoitusten tuloksilla mitattuna. Se on merkinnyt sitä, että sieltä on huomattavasti helpompaa päästä haluttuihin yliopistoihin kuin monista muista lukioista, myös ulkomaille. Tulevaisuudessa Etelä-Tapiolasta valmistuneiden asema vielä paranee hakumarkkinoilla, kun ylioppilastodistusten arvo jatko-opintoihin hakeutumisessa nousee.

Vastauksena otsikossa esitettyyn kysymykseen. Etis on sinun lukiosi, jos tähtäät korkealle ja olet kunnianhimoinen. Et ole kuitenkaan kunnianhimosi vanki vaan olet valmis työskentelemään yhdessä muiden kanssa menestyksen eteen ja auttamaan myös muita. Sinulta löytyy huumorintajua ja haluat, että lukiossa on myös hauskoja hetkiä. Niistä syntyvät kouluvuosien suuret muistot.

Harri Rinta-aho

Kurssitarjonta »
Etis Facebookissa »

Perustietoja Etelä-Tapiolan lukiosta

Yhteishaku 2017

Uusia yleislinjan opiskelijoita 130

Alin keskiarvo 8,92

Uusia IB-linjan opiskelijoita 35

Alin hyväksymispistemäärä IB-linjalle 14,4

Kielivalikoima

A-kielet
ruotsi, englanti, saksa, ranska

B1-kieli
ruotsi

B2-kielet
ranska, saksa

B3-kielet (lukiossa alkavat)
espanja, ranska, saksa

Muut kielet
kiina

IB-linjalla on oma kieliohjelmansa.

WeeGee-talo

Opetustilat

Etelä-Tapiolan lukiolla on ajanmukaiset tilat WeeGee-talossa. Lukion ilmanvaihtojärjestelmä on hiljattain saneerattu ja sisäilman laatu on hyvä.

Lukio on saanut käyttöönsä lisää opetustiloja WeeGee-talon kolmannesta kerroksesta. Kolmannessa kerroksessa järjestetään ylioppilaskirjoitukset ja koeviikkojen sähköisiä kokeita. Tila tarjoaa mahdollisuudet modernisti kalustettuun uudenlaiseen oppimisympäristöön.

Koulun tiloissa on nopea vierailijaverkko. Koululla on jonkin verran läppäreitä tuntityöskentelyä varten, mutta omien läppärien käyttöä suositellaan. Mediateekissä on useita tietokoneita opiskelijoiden käytössä.

Liikenneyhteydet Etikseen ovat hyvät myös Helsingin suunnasta. Vuonna 2017 koululle pääsee Länsimetrolla.

Kirjasto

Kirjastosta on helppo saada aineistoa äidinkielen, reaaliaineiden ja luonnontieteiden tehtäviin.

Kirjastosta löytyy yli 8 700 kirjaa 5 eri kielellä.

Lisäksi Etiksessä on Suomen ensimmäinen opiskelijakunnan ylläpitämä oppikirjakirjasto kurssikirjojen lainaamiseen.

Etelä-Tapiolan lukion kirjasto valittiin vuonna 2016 vuoden koulukirjastoksi.

Hae Etelä-Tapiolan lukioon

Hakuaika lukioihin on 20.2. – 13.3.2018.Tule tutustumaan!

Tutustumispäivät ovat seuraavasti:

9.-luokkalaisille ke 17.1. klo 13.30 ja ti 23.1. kello 13.30

Esittelyillat:

suomenkielinen: ke 17.1. kello 18.30, IB-linja: ke 24.1. kello 18.30

Aloituspaikat kevään 2018 yhteishaussa:

Etelä-Tapiolan lukio 130

Etelä-Tapiolan lukion IB-linja 35

IB-linjan pääsykoe 24.4.2018 klo 13:00 Etelä-Tapiolan lukiossa

Yleislukioon hakevien tulee täyttää Espoon kaupungin yhteinen sähköinen ainevalintakortti. Ainevalintakortti täytetään yhden kerran yhteishaun päättymisen jälkeen 14.3.–28.3.2018.

Espoon kaupungin yhteinen sähköinen ainevalintakortti

Etis Opintopolussa »

Lukion esite

PDF

IB-linjan esite

PDF