Ylioppilasjuhlan peruuntuminen sekä abien etäopetukseen siirtyminen

Espoon alueen koronapandemiatilanne on kiristynyt. Tämän vuoksi Espoon lukiokoulutuksen johtoryhmä päätti, että ylioppilaiden juhlaa 29.8. ei järjestetä. Espoon kaupungin lukiorehtorit, sekä suomenkielisistä että ruotsinkielisestä lukioista, ovat johtoryhmän jäseniä. Päätös yhteisöllisen lähijuhlan perumisesta tehtiin kaupungin terveysviranomaisten suosituksesta. Espoossa valmistui keväällä 1273 ylioppilasta, ja 29.8. suunniteltuun yhteisölliseen juhlaan olisivat osallistuneet myös heidän läheisensä. Tartuntariski tällaisessa tapahtumassa olisi liian suuri. 

Olemme erittäin pahoillamme harmista, mutta yhteisöllistä juhlaa ei voida näissä olosuhteissa turvallisesti järjestää. Suuri osa viime kevään ylioppilaista osallistuu ylioppilaskirjoituksiin myös tänä syksynä, sillä he pääsevät uusimaan osan kokeista ilmaiseksi. Heitä ja muita ylioppilaskirjoituksiin osallistujia halutaan suojella. 

Lukioissa 3. vuosikurssin opiskelijat siirtyvät etäopetukseen 1.9. alkaen ja ovat etäopetuksessa kolmisen viikkoa. Syyskuun lopussa alkava arviointiviikko pyritään kuitenkin toteuttamaan normaalisti lähiopetuksena. Lukioissa on varauduttu siirtymään laajempaan etäopetukseen, jos koronaepidemia sitä vaatii. Seuraavien jaksojen opetusjärjestelyt suunnitellaan tilanteen vaatimalla tavalla, ja siten, että kaikki vuosikurssit pääsevät osallistumaan lähiopetukseen.

Harri Rinta-aho, Tapio Erma ja Barbro Högström

 Briefly in English »

Yhteystiedot

Etelä-Tapiolan lukio
Ahertajantie 5
02100 Espoo · Katso kartalla »

Rehtori Anni Virnes
etunimi.sukunimi@espoo.fi
040 6393990

IB Coordinator David Crawford
forename.surname@espoo.fi
09-81639109

Kaikki yhteystiedot »