Tyttö suuren teknologiayrityksen toimitusjohtajana

Tyttöjen oikeuksien päivä muistuttaa joka vuosi siitä, että meissä on potentiaalia johtaa ja rakentaa tulevaisuutta. Me, tytöt, olemme juuri niitä, jotka tulevaisuudessa vievät maailman toivottuun suuntaan. Tyttöjen oikeuksien päivän kunniaksi yhdysvaltalainen IT-palvelualan yhtiö DXC Technology päätti antaa yhdelle etisläiselle tytölle tilaisuuden toimia yhtiön toimitusjohtajana kokonaisen päivän ajan. Minä olin se onnekas, joka sai koulumme uuden johtajuuskurssin (YH22) kautta tämän ainutlaatuisen mahdollisuuden toimia suuryrityksen toimitusjohtajana perjantaina 11.10.2019.

Päivän aikana pääsin osallistumaan kolmeen kokoukseen sekä syömään lounasta paitsi Suomen DXC Technologyn “oikean” toimitusjohtajan Kari Järnströmin myös Suomen Microsoftin toimitusjohtajan Jussi Tolvasen kanssa. Lounaalla keskustelimme muun muassa digitalisaatiosta ja sen yhä vahvemmasta  vaikutuksesta yhteiskunnassa. Lisäksi keskusteltiin siitä, minkälainen on hyvä johtaja. Molemmat olivat samaa mieltä siitä, että johtajan on oltava enemmän mahdollistajan kuin määrääjän roolissa. Huomasin tämän itsekin myynnin kokouksessa, jossa oli kansainvälisiä Suomen DXC Technologyn työntekijöitä, kun Järnström kyseli kokouksen jäseniltä, miten hän voisi projekteissaan auttaa. Lisäksi hän ehdotteli heille uusia ideoita ja kyseli heidän mielipidettään niistä. Näin johtaja antaa myös työntekijöilleen valtaa ja saa heidät tuntemaan itsensä varmemmiksi.


“Johtaminen ei ole sitä, että käsketään, vaan sitä että autetaan”, totesi Suomen DXC Technologyn toimitusjohtaja Kari Järnström (oik.). “Toivoisin, että mahdollisimman moni minun alaiseni olisi esimieheni jonain päivänä”, sanoi Suomen Microsoftin toimitusjohtaja Jussi Tolvanen (vas.).

Markkinoinnin kokoukseen pääsin osallistumaan ilman yhtiön “oikeata” toimitusjohtajaa. Tässä  kokouksessa keskusteltiin siitä, kuinka saadaan nykynuoret, erityisesti tytöt, kiinnostumaan teknillisestä alasta. Olimme kaikki samaa  mieltä siitä, että naisia tarvitaan tällä alalla lisää. Minulta kysyttiin myös mielipiteitä yrityksen markkinoinnista ja siitä, miten saadaan esimerkiksi yliopiston opiskelijoita kiinnostumaan DXC Technologysta työnantajana.

Tunsin itseäni oikeaksi toimitusjohtajaksi viimeistään johtamassani johtoryhmän kokouksessa. Agendaan kuuluivat muun muassa kiinteistöasiat, joista olin aamulla valmistellut kokousta varten diaesityksen. Minulle oli annettu lista mahdollisista rakennuksista, joihin DXC Technology olisi muuttamassa. Kokouksessa siis esittelin vaihdoehdot karttoineen sekä hyvine ja huonoine puolineen.  Kokouksen päätteeksi pääsin kertomaan yhteenvedon päivästäni ja kiittämään ainutlaatuisesta mahdollisuudesta.


Johtoryhmän kokouksessa käytiin läpi yhtiön uusien paikkavaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet.

Pääsin tämän antoisan kokemuksen kautta laajentamaan kuvani johtajuudesta ja johtajalle ominaisista taidoista. Esimerkiksi haastateltuani “oikeita johtajia” molemmat korostivat ihmisten merkitystä. On tärkeää, että johtajalla on kyky tulla toimeen hyvin erilaisten ihmisten kanssa, oli kyse asiakkaista tai alaisista. Lisäksi huomasin päivän aikana itsekin, kuinka suuri merkitys on johtajan nöyryydellä. Se luo rehellisen suhteen työntekijän ja johtajan välillä, mikä helpottaa työtä ja lisää luottamusta heidän välillään.

Minulle selkeytyi myös, ettei johtajaksi voi opiskella, vaan johtajan tehtävään päästään työelämän kautta porras kerrallaan. DXC Technologyn toimitusjohtaja Kari Järnström sanoo: “Kyse on rohkeudesta.” On siis uskallettava tehdä virheitä ja luottaa itseään. On uskallettava kehittyä.

 

Teksti:

Rania Al-Moadhen

Kuvat:

Eija Leena Rättyä

Kari Järnström

 

 

 

 Briefly in English »

Yhteystiedot

Etelä-Tapiolan lukio
Ahertajantie 5
02100 Espoo · Katso kartalla »

Vs. rehtori Juha Kivioja
etunimi.sukunimi@espoo.fi
043 825 8416

IB Coordinator David Crawford
forename.surname@espoo.fi
09-81639109

Kaikki yhteystiedot »