Bugman’s bestille päävoitto Yhdysvalloissa

Opiskelijaprojektista alkanut sirkkapatukkayritys Bugman’s Best voitti yritysteemaisen GENIUS Olympiad -kilpailun viime viikolla Oswegossa New Yorkin osavaltiossa.

Kansainväliseen kilpailuun osallistui yli 1200 osallistujaa 72 eri maasta. Matias Järvisen, Aaron Uussaaren ja Toivo Hurstin yritys Bugman’s Best kisasi Business-kategoriassa. Tehtävänä oli ideoida yritys kestävän tulevaisuuden rakentamiseen ja tehdä sille liiketoimintasuunnitelma. Lukiolaisnuorten pitchaus ja liiketoimintasuunnitelma sirkkapatukkayrityksestä vakuutti tuomarit, ja nuoret palkittiin sarjansa parhaana.

Bugman’s Best voitti kisamatkan Yhdysvaltoihin Kehittämiskeskus Opinkirjon vuosittain järjestämässä Yritys Hyvä -kilpailussa, joka innostaa lapsia ja nuoria yrittämään. – Bugman’s Best ei ollut pelkkä liikeidea vaan ihan oikeasti toimiva yritys, joka vaikutti molempien kilpailujen voittoisaan lopputulokseen. Toivolla, Matiaksella ja Aaronilla on intoa ja osaamista sekä sopivasti pilke silmäkulmassa. Lisäksi nämä nuoret ovat aivan loistavia esiintyjiä, joten siksikin kisamatkalle oli heidän kanssaan mahtavaa lähteä, kertoo erityisasiantuntija Marjo Kenttälä Kehittämiskeskus Opinkirjosta.

Bugman’s Best’n nuoret kasvattavat kotisirkkoja ja tekevät niistä herkullisia patukoita. Sirkkapatukat maistuvat suomalaisille hyvin. Lisäksi nuoret käyvät luennoimassa sirkoista vaihtoehtoisena ja ympäristöystävällisenä proteiininlähteenä sekä käyvät pyynnöstä myymässä tuotettaan erilaisissa tilaisuuksissa. Hurstilla, Järvisellä ja Uussaarella on tavoite ja suunnitelmat kehittää yritystään eteenpäin. He tekevät tätä lukio-opintojensa ohessa.