Tanssii abien kanssa

Penkkariaamua edeltäneenä ystävänpäivän iltana Etiksen abit kokoontuivat Lauttasaarensalmen rannalla sijaitsevan Kaapelitehtaan Hima & Sali -ravintolaan juhlistamaan kuluneita lukiovuosia. Kylmä viima vaihtui kattovalojen säihkeeseen, kun lämminhenkinen illallinen pääsi alkamaan. Ryhmänohjaajien musiikkiesityksen ja rehtorin ja opiskelijoiden puheiden saattelemana olosta tuli jokseenkin haikea. Oli vaikea kunnolla tajuta sitä, että kolme vuotta alkaisi kohta jo olla paketissa. Onneksi edessä oli kuitenkin vielä viikonloppu täynnä yhteisiä muistoja.

Tunnelmasta tuli yöunien jälkeen astetta menevämpi. Avatessani aamuvarhaisella Etiksen oven sukelsin levottoman kuhinan keskelle: alakerran olivat täyttäneet vauhdikas musiikki, joukko toinen toistaan eläimellisempien abien sekaan eksyneitä ykkösiä sekä jokunen tunnollinen yksilö tulevista wanhoistakin. Kaksi vuotta sitten meno oli melko samanlainen, ja tuntui kuin siitä ei olisi niin kauaakaan aikaa. Tällä kertaa kuitenkin se olisi meidän oma vuosikurssimme, joka viskoisi karkkeja ja lähtisi kiertämään derivaattojen sijasta Espoota. Iloiseen joukkoon astuminen herätti siihen, että tässä se nyt todellakin alkoi olla.

Yhteinen lukiotaipaleemme huipentui abishow’hun, hauskaan abivideoon sekä yhteisesti laulettuun Anssi Kelan 1972-kappaleeseen, minkä jälkeen kiiruhdimme taiteiltujen lakanoiden kanssa rekkoihin. Kun viimeisetkin ylioppilaskirjoituksiin liittyvät stressintunteet oli karkinheiton kautta purettu, rekat nytkähtivät liikkeelle, ja yhteishenkeä tiivistivät joka puolelta kajahtavat Abi, abi, abi -huudot. Tapiolan urheilupuistossa, Metro Areenan kupeessa, kohtasimme muidenkin espoolaisten lukioiden abeja, ja matka jatkui laulun ja tanssin saattelemana penkkariajelulle.

Haikeus lukion loppumisesta oli vaihtunut riemuksi. Nyt edessä olisi enää viimeinen loppurutistus, jonka jälkeen koko maailma olisi meille abeille avoinna. Sitä ennen oli kuitenkin vielä mukavasti aikaa iloita yhteisestä lukioajasta etelänaapurimme pääkaupungin illassa.

 

Teksti ja kuvat: Emilia Ala-Jääski, 15A