Halloweegee – pelottavaa hauskanpitoa

Perjantaina 27.10. Etiksen opiskelijakunnan hallitus ja WeeGee-talo järjestivät rentoa halloween-ohjelmaa niin meille etisläisille kuin muillekin näyttelykeskuksen asiakkaille. Kekseliäästi nimetyssä Halloweegee-tapahtumassa sai nähdä monimuotoisen lavashow'n, kierrellä halloween-teemaisissa pajoissa ja vaikka maistaa sirkkaa. Tilaisuus järjestettiin WeeGee-talossa, jonka koristelut sopivat mainiosti yhteen etisläisten halloween-asujen kanssa.

Lavashow'ta seurasivat niin lukiolaiset kuin heitä nuoremmatkin, molemmat kiltisti rivissä istuen.

 

Opiskelijakunnan hallituksen lyhyiden tervetuliaissanojen  jälkeen show oli valmis alkamaan. Lavalle nousi Etiksen kuusipäinen bändi, joka soitti Michael Jacksonin Thriller-kappaleen. Aplodit saaneen bändin jälkeen siirryttiin "aamiaiskilpailuun", jossa kaksi etisläistä nautti myöhäisen aamiaisen mahdollisimman nopeasti. Ateriasta muodostui varsinainen makujen sinfonia: tarjolla oli lämmintä energiajuomaa, pahaenteisen oranssi mysteerishotti ja muutama sirkka hammastikkuihin lävistettyinä.

Seuraavaksi vuorossa oli Fearfactor-pukukisa. Etisläiset olivat panostaneet halloween-asuihin, ja kisassa nähtiin muun muassa Spider-Panda, Wildcats-koripallojoukkue,  “mun piti olla mansikka” eli punanaamainen hahmo valkoisessa lakanassa sekä 1950-lukulainen kotivaimo. Eräs kilpailijoista oli maskeerannut kasvonsa erittäin taitavasti: veristen avohaavojen äärirajat olivat selkeät, ja havaittavissa oli monia eri punaisensävyjä. Tuomarina toimi yleisö, ja voittajaksi selvisi yllätysvieras Donald Trump, toiselta nimeltään Jami Suominen 17IB:ltä.

Löydätkö hahmojen joukosta Iron-Manin?

 

Jami kertoi valmistelleensa pukuaan noin 45 minuuttia aamulla. Asuun käytetty valmisteluaika ei yllättänyt, sillä jo Jamin siristyneistä silmistä, törröttävistä huulista ja takakenoisesta ryhdistä näki, kuinka hyvin hän oli omaksunut Yhdysvaltain presidentin olemuksen. Kysyttäessä kauhukirja tai -elokuvasuosituksia Jami nosti esille Harry Potter ja Salaisuuksien kammio -romaanin. Tärkein kysymys tuli kuitenkin viimeisenä: "Mistä muuri rakennetaan?" Hetken mietittyään Trump vastasi lyhyesti ja ytimekkäästi: "Tiilestä.”

Pienten teknisten ongelmien jälkeen lavalle saatiin taikuri Erkki "Eki" Eskola. Eskolan repertuaariin kuului tällä kertaa muun muassa temppu, jossa pöydälle asetettiin neljä lävitse näkemätöntä huppua, joista yhden alla oli rikottu, terävä pullonpuolikas. Kaksi vapaaehtoista yleisöstä sekoitti pullojen järjestyksen Eskolan katsellessa toisaalle.

Seuraavaksi taikuri siirtyi lyömään huppuja pelkällä kämmenellään. Eskola selvitti, minkä hupun alla rikkinäinen pullo oli, eikä ensiapua tarvittu. Taikurin esityksessä oli humoristinen ja moderni säväys; leikkisiä sutkautuksia tuli lähes joka käänteessä. Tästä huolimatta esityksen flow ei häiriintynyt, ja taikurishow sujui mukiinmenevästi.

Lavashow'n päätyttyä syvennyttiin pajoihin. Jäljelle jäänyt yleisö jaettiin Harry Potterista tuttuihin tupiin, toisin sanoin joukkueisiin.  Kiertely oli vapaata, ja toiminnallisten rastien suorittamisesta sai palkinnoksi värikkäitä puisia helmiä, joita kerättiin oman tuvan purkkiin. Pajat sijaitsivat ympäri WeeGee-rakennusta. Esimerkiksi Naamiohuvit-pajassa pääsi askartelemaan oman halloween-naamion, ja aulassa Weegeen henkilökunta maalasi halukkaille esimerkiksi lepakon kuvan kasvoille tai käteen.

Yhdessä pajoista pääsi ennustamaan teekupeilla.

 

Millenium Silent Disco -pajaa ohjanneet Anja Presnukhina ja Olivia Äyrämöinen 17C:ltä olivat molemmat pukeutuneet Halloweegeetä varten. Parivaljakon tummanpuhuvassa “kuningatar ja jokeri”- asuyhdistelmässä silmään pistivät Anjan kimalteinen pienoiskruunu ja Olivian raju arpi oikeassa poskessa. Heidän mielestään taikuri Erkki Eskolan osuus oli hauskasti ideoitu, ja “yritys oli hyvä”, mutta esitys venyi aavistuksen pitkäksi ja olisi voinut olla aktiivisempikin.

Hyviksi kauhufilmeiksi tytöt suosittelivat It- , Cure for Wellness- ja The Door -elokuvia. Lopuksi Anja ja Olivia joutuivat vaikean valinnan eteen: "Kumpi pelottaa enemmän: tappajapelle vai koeviikko?" Anjalle vastaus oli selvä: eihän koeviikossa mitään pelättävää ole. Olivia oli eri mieltä: hän kokee koeviikon kammottavammaksi.

Olivia (vasemmalla) ja Anja olivat vastuussa Silent Disco -pajasta, jossa musiikkia soitettiin kuulokkeista kaiuttimien sijaan.

 

Kokonaisuudessaan Halloweegee oli hyvin suunniteltu ja toteutettu tapahtuma, joka tarjosi vähän kaikkea: hauskaa tekemistä, live-musiikkia ja ainakin tarpeeksi Harry Potteria.

Teksti ja kuvat: Tuomas Nummela, 17 D