Vuoden 2015 koulukirjasto -palkinto Etelä-Tapiolalle

Mediateekissa, Etelä-Tapiolan sydämessä, iloittiin 19.4., kun Suomen Koulukirjastoyhdistys ry:n hallitus ilmoitti valinneensa useiden ansiokkaiden koulukirjastojen joukosta Etelä-Tapiolan.

Palkintoperusteissa kiitettiin pitkäjänteistä koulukirjaston kehittämistyötä koko kouluyhteisön keskukseksi ja sydämeksi, jossa näkyvät koulun yhteiskuntatieteellinen painotus ja kansainvälisyys. Kiitos saivat myös laadukas, monipuolinen… kokoelma, tiedonhallinnan ja –hankinnan taitojen edistäminen ja sähköisen materiaalin kehittäminen niiden opetukseen sekä yhteistyö espoolaisen lähikirjaston kanssa.

Mediateekki, koulun sydän, on avoin aamuvarhaisesta pimeään iltaan, kun virastomestari lumpsauttaa ovet lukkoon. Kirjojen viertä mennään luokkiin, ja kirjallisuus eri genreineen on läsnä kaikkialla koulun arjessa: joku voi välituntisin kertailla ranskankielisen Asterix-sarjankuvan avulla verbioppia, toinen tutustua Täydelliseen hiukkaseen tai miettiä Oneironin valkeaa merkillistä maailmaa. Lukitusta kätköstä saa historiallisesti arvokkaita teoksia, vaikkapa sen Tulenkantajat-lehden näytenumeron, jota Olavi Paavolainenkin on pitänyt kädessään, tai sensuurin pihteihin jääneen teoksen Suur-Suomesta. Etelä-Tapiolassa kannustetaan lukemaan – kaikilla viidellä opetettavalla kielellä.

Kirjastossa voikin nähdä niin kirjallisuusbloggarin työssään, Extended Essayn tekijöitä, vilttiin kääriytyneen lukemassa hiljaa, läksyjentekijöitä kirjoineen ja laskimineen, shakinpelaajia kuin vaikkapa PuhVi-ryhmiä ratkomassa pulmia. Kirjojen keskellä on mukavaa olla!

”Etelä-Tapiolan lukion kirjasto on vaikuttavasti koko kouluyhteisön keskus ja sydän”, todetaan palkintoperusteissa osuvasti.