PAKINA: Suomi nouskoon kaikkien kansakuntien yläpuolelle!

Leikataan, leikataan ja leikataan! Leikkaaminen on tämän päivän kuumin trendi, ja sillä saadaan Suomi nousuun. Meidän kansalaisten on siis tehtävä kaikkemme, jottemme pahoittaisi hallituksen mieltä. ”Leikataan - aina kun se on mahdollista” olkoon uusi tunnuslauseemme. Sitä paitsi ei ole väliä, leikkaako elintasostaan pois kymmenen tai yhdeksänkymmentä prosenttia - molemmat luvut nimittäin tarkoittavat lähes samaa valtionrahoista vastaavan ministerin mukaan. Muuten ”sori tästä” yleistyksestä. Jos omia menojaan ei kuitenkaan halua leikata, voi leikata edes hiuksensa osoittaakseen solidaarisuutta hallitukselle.

Iloitkaamme lakiehdotuksesta, joka käsittelee ensimmäisen sairauslomapäivän muuttamista palkattomaksi, koska se parantaa ministereiden kuninkaan hehkuttamaa ”suomalaisen työn tuottavuutta”. Sairaana olevat nimittäin kuuluvat tunnetusti Suomen parhaimpiin ja tuotteliaimpiin työntekijöihin. Olisi synti, jos he jäisivät kotiin makoilemaan. Laiskuutta ei tässä yhteiskunnassa voi suvaita, koska silloin suomalaisen työn tuottavuus laskisi. Sitä paitsi Ruotsissa käytetään juuri tällaista loistavaa sairauslomamallia, joten Suomenkin on ihan pakko tehdä samalla tavalla.

Toinen kultaiseen leikkaukseen perustuva asia onkin laiskojen kansalaisten rankaiseminen. Esimerkiksi subjektiivisen päivähoidon rajaamisen perimmäinen ajatus on rangaista kotona maleksivia suomalaisen työn tuottavuutta laskevia kansalaisia epäämällä heidän lapsiltaan oikeus päiväkotiin. Myös eläkeläiset kuuluvat näihin yhteiskunnan pahimpiin vihollisiin, joten heillekin kuuluu luonnollisesti rangaistus - asumistuen leikkaus.

Toisaalta on kansalaisia, jotka työskentelevät liikaa, ja siksi kaikille ei riitä töitä. ”Voi perkele, näitä kunnon duunareita!” Heidän saamansa tuomio on ylityökorvausten ja sunnuntailisien leikkaaminen. Enää nämä surkimukset eivät voi - onneksi - lomailla, koska lomarahoistakin leikataan.  Sen lisäksi on todistettu, että opiskelijat viettävät liikaa aikaa koulussa tuhlaamassa yhteiskunnan resursseja, minkä vuoksi suuret koulutusleikkaukset ovat perusteltuja. Sitä paitsi ”raha ei ratkaise, vaan toiminta ja luovuus”, minkä ansiosta opiskelijat saadaan ”innovoinnin” kautta nostamaan Suomea kaikkien kansakuntien yläpuolelle.

Siksipä, arvon kansalaiset, meidän kaikkien on aika kiristää vyötä, jotta Suomi lähtisi lentoon. Avokätinen hallituksemme onkin luvannut lahjoittaa jokaiselle kansalaiselleen ikioman vyön. Kyllä, me pystymme.

”Piip piip piip! Peruutetaan koko homma sittenkin" , julisti eduskunta mahtipontisesti.

Unohtakaa.

 

Noor Assad 13A

Pakina julkaistaan poikkeuksellisesti kirjoittajan nimellä.