Mitä tehdä syyslomalla?

Toinen jakso alkoi, kun syyslomaan oli enää viikko aikaa. Kukapa etisläisistä ei olisi utelias tietämään, mitä syyslomasuunnitelmia muilla opiskelijoilla onkaan? Me Et@nan toimittajat päätimme ottaa siitä selvää, joten lähdimme haastattelemaan etisläisiä ja saimme monenlaisia eri vastauksia. Sitä kautta tutustuimme myös ihmisten elämään koulun ulkopuolella.

Etisläiset näyttävät olevan kovia matkustamaan. Kun pimeys ja synkät syyssateet painavat päälle, on hauska suunnata nokka kohti ulkomaita. Samalla on tietysti oiva tilaisuus kehittää kielitaitoa. Jos kuitenkaan et ole lähdössä reissaamaan, älä masennu.

Myös Suomen luonto tarjoaa upeita mahdollisuuksia. Monet etisläiset ovatkin menossa mökkeilemään. Syyslomalla etisläiset ottavat rennosti ja hengailevat kavereiden kanssa stressaamatta koulusta. Monilla oli kuitenkin vielä suunnitelmat avoinna, joten me toimittajat kokosimme vinkkejä siitä, mitä syyslomalla voisi tehdä.

matkat 26
kavereiden kanssa 5
mökkeily 6
ei suunnitelmia 6
leffa 3
nukkuminen 4
kotoilu 3
kisat 1
valokarnevaalit 2
sukulaisilla 1
leirit 4
muuta 3

 

Et@nan toimittajien top 5 syyslomapuuhat:

  1. Pidä kiva leffamaraton kavereiden kanssa. Tuokaa jokainen ainakin yksi elokuva ja katsokaa ne vaikka kaikki peräkkäin herkkuja napostellen. Voit toki myös aloittaa oman Netflix-maratonin kuuma kaakaokuppi kourassasi.
  2. Lähde Linnanmäen valokarnevaaleille 10–18.10. Siellä on ohjelmaa kaikenikäisille; muun muassa Antti Tuisku esiintyy. Syksyiset valot tuovat tapahtumaan satumaista tunnelmaa. Tämä on erinomainen tilaisuus viettää rento syysilta yhdessä kaverin kanssa.
  3. Nyt on Suomen luonto kauneimmillaan, joten lähde lenkkeilemään tai pyöräilemään: nauti raikkaasta ilmasta ja hiljaisuudesta. Ota myös paljon ihania maisemakuvia.
  4. Varmista, että sinulle jää aikaa myös itsellesi, ja rentoudu pysymällä koko päivä pyjamassa.
  5. Valmistaudu tuleviin koitoksiin. Anna huoneellesi uusi ilme; se piristää ja tuo valoa syksyn pimeyteen. Lisää tunnelmaa luovat myös jouluvalot ja tuoksukynttilät.

Kävimme ottamassa hiukan selvää myös siitä, mitä Etiksen kyljessä komeilevalla WeeGeellä on tarjottavanaan. WeeGee on avoinna koko syysloman ajan, ja siellä on kiinnostavia näyttelyitä esimerkiksi Emma-museossa. WeeGeellä on myös oma syysohjelmansa, jonka voit katsoa osoitteessa www.weegee.fi.

Syyslomatavoitteita etisläisille:

  1. Suuntaa ajatuksesi pois koulusta, onhan edessäsi nyt sentään kokonainen loma!
  2. Nuku pois kaikki mahdolliset univelkasi.
  3. Rentoudu kunnolla ja tee kerrankin jotain, mistä todella pidät.
  4. Ota esiin lämpimät vaatteesi. Älä unohda villasukkia!
  5. Leivo ainakin kerran jotain syksyistä herkkua, kuten vaikkapa maukasta omenapiirakkaa.

Teksti: Josefina Sipilä, Kia Vuoksenmaa ja Johanna Vuorinen 14D

Kuva: Josefina Sipilä