Potkupallo yhdisti etisläiset jälleen kerran

Tiistaina 1.9. Etiksen ykköset kerääntyivät Tapiolan urheilupuiston tekonurmelle vuotuista potkupalloturnausta pelaamaan. Hauskassa ryhmähenkeä nostattavassa tapahtumassa ohjausryhmät kisaavat kiertopalkinnosta: kultaisesta jalkapallosta.

Eri värein koodatut ryhmänohjausryhmät saapuivat urheilupuistoon lämmittelemään päivää varten hieman ennen kello yhdeksää. Värit oli jaettu niin, että 15A sai punaisen, 15B sinisen, 15C keltaisen, 15D valkoisen ja 15ib mustan. Kaikki olivat pukeutuneet ryhmänsä väriin; 15B:n palloilijoilla oli kasvomaalauksiakin!

Jokainen ryhmä pelasi kaikkia vastaan, ja jokainen halukas sai aikaa kentällä. Ensimmäiset pelit alkoivat yhdeksältä, paitsi IB:llä, joka oli lepovuorossa. Kannustus oli alkuvaiheessa melko vaimeata, mutta tunnelmaan päästiin kuitenkin nopeasti, ja pian ryhmille alkoi muodostua omia tsemppaushuutoja. Esimerkiksi 15B:n katsomosta kuului ”Go bitches, go B fifteen!”

Ensimmäisten pelien jälkeen oli jo huomattu joukosta erottuvan kaksi huippujoukkuetta, nimittäin C- ja B-ryhmät. Häviö ei kuitenkaan lannistanut ketään, vaan esimerkiksi D-ryhmän pelaaja kommentoi tappion jälkeen optimistisesti suunnan olevan vain ylöspäin. Tunnelma oli positiivinen koko päivän ajan, ja tapahtuma säilyi leikkimielisenä loppuun saakka. Jalkapalloa harrastavia pelaajia oli toisissa joukkueissa enemmän ja toisissa vähemmän, mutta pelaamaan pääsivät kaikki halukkaat, ja hauskaa oli yhtä lailla kentän laidalla kannustamassakin. Lähes jokainen joukkue muodosti omanlaisensa pyramidin, ja D-ryhmän kannustajat lisäsivät huutoihinsa tanssiliikkeitäkin.

15A-ryhmä teki huikean ihmispyramidin siinä, missä tsempparipalkinnon saanut 15D keksi taukoamatta uusia kannustushuutoja. Palkinto menikin oikeaan osoitteeseen, sillä D-ryhmäläisten huudot raikuivat tappioista lannistumatta aina päivän viimeiselle peliminuutille saakka. Ei saa myöskään unohtaa, että C-luokalla oli jopa maskotti: keltainen tipu! Ryhmähenkeä tapahtuma nostatti varmasti, ja se oli mukavaa vaihtelua arkisiin koulupäiviin. Syödä ja juoda kukin sai, kun ehti, ja jokaisella joukkueella oli neljä peliä ja yksi lepovuoro.

Lopulta turnauksen voittoon kapusi keltainen 15C tiukan taistelun jälkeen. 15B-ryhmällä oli yhtä monta voittoa, mutta näiden kahden joukkueen välisen pelin voitto nosti 15C:n kultakorokkeelle. Päivä oli mitä onnistunein ja saimme nauttia hyvästä säästä ja seurasta!

 

Teksti: Elli Törnqvist ja Daniela Nurkki

Kuvat: Elli Törnqvist ja Daniela Nurkki