Pre-DP Bootcamp 2015

Kansainvälisiä nuoria Nuuksiossa

Jo toisella kouluviikolla Etelä-Tapiolan lukion IB-linjan ensimmäisen vuoden opiskelijat eli ryhmä 15IB sai upean tilaisuuden tutustua muihin uusiin opiskelijoihin - vieläpä aivan uudesta näkökulmasta. Torstaina 20.8. Pre-DP-opiskelijat lähtivät suoraan koulusta Nuuksion Haukkalammelle niin sanotulle Boot campille eli yhteiselle yön yli kestävälle retkelle. Odotukset olivat korkeat, mutta retki täytti ne kyllä ehdottomasti, niin onnistunut se oli.

Leiri koostui pitkälti leppoisasta rupattelusta nuotion äärellä. Sen ympärillä toki myös syötiin ja paistettiin vaahtokarkkeja. Vaikeampaa taas oli telttojen pystyttäminen. Siinä vaadittiin sekä aivotyötä että fyysistä ponnistelua, minkä jälkeen aluksi kolealta tuntunut Haukkalammen vesi muuttuikin vilvoittavaksi vastapainoksi uurastukselle.

Hiki kihosi pintaan myös köydenvedossa, missä pojat joutuivat nöyrtymään tappioon tyttöjä vastaan. Ryhmäleikit olivat joka tapauksessa hauska osa leiriä. Perjantaina koko retken kruunasi ryhmänohjaaja David Allenin johtama luontokierros lähijärvien ympäri.

Päätökseen leiri saatiin vasta, kun leiripaikka oli siistin näköinen. IB-koordinaattori David Crawford kommentoi tämänvuotista leiriä näin: - " Yksi parhaimmista leireistä. Kaikki sujui mutkattomasti, ja porukka oli hiljainen aina aamu seitsemään asti. "

Jokavuotisen leirin tarkoitus on yhtenäistää ryhmää ja pitää hauskaa. Tämä onnistuikin hyvin, ja ryhmähenki vahvistui merkittävästi. Tästä on hyvä jatkaa lukuvuotta. Kiitokset vielä mukana olleille tutoreille, sillä ilman heitä leiri ei olisi ollut yhtä mahtava!

Teksti ja kuvat: Amanda Eklund 15IB