Mahtavaa musiikkia ja historiallisia hetkiä

Perjantaina 19.12. saatiin Helsingin Gloriassa kuulla monenlaista musiikkia rasisminvastaisessa konsertissa. Yhtenä esiintyjänä nähtiin espoolaisten miehenalkujen yhtye Dawn.  Kaksi Dawnin jäsenistä on etisläisiä – toinen tosin jo entinen.

Dawnin kokoonpanoon kuuluvat 19-vuotiaat Samuli Huotari (laulu ja kitara), Emil Yrjölä (basso) ja Jesse Vahvelainen (rummut) sekä 16-vuotias Markus Huotari (kitara ja laulu), joka isoveljensä Samulin jalanjälkiä seuraten opiskelee hänkin Etelä-Tapiolan lukiossa. Poikien yhtye on ollut kasassa jo yli neljä vuotta. Näiden vuosien aikana he ovat keikkailleet ahkerasti ja tehneet omaa melodista rock-pop–musiikkiaan, joka on pääasiassa Samulin käsialaa.

Saavumme keikkapaikalle ystävieni Ainon ja Joonaksen kanssa jo hyvissä ajoin ennen Dawnin esiintymisvuoroa. Odotamme aulassa hetken aikaa ennen kuin siirrymme saliin, jossa on vielä toisen artistin esiintyminen kesken. Kello alkaa lähestyä kahdeksaa, ja paikalle onkin saapunut jo innokkaita Dawn-faneja, jotka kovaäänisesti odottavat yhtyettä saapuvaksi.

Noin kahdeksan aikaan Dawn vihdoin saapuu lavalle fanien taputuksen ja huutojen saattelemana ja alkaa saman tien soittaa kappaletta “Remember me” . Poikien lavashow on energistä ja oikein mukavaa katseltavaa – erityisesti basisti Emil on innokas liikkumaan lavalla.

Seuraavana vuorossa on historiallinen hetki: ensimmäistä kertaa koskaan kuullaan Markuksen säveltämä ja sanoittama kappale “Silence”, jossa Markuksella on paljon soolo-osuuksia. Esitys menee hyvin. Fanit ovat haltioissaan ja räpsivät innokkaasti kuvia pojista. Markuksen biisin jälkeen saadaan nauttia vielä muutama muu Dawnin kappale, ja sen jälkeen poikien on aika lopettaa.

Keikan jälkeen osalla faneista on mahdollisuus päästä tapaamaan poikia ja saamaan heiltä nimikirjoitukset, halit ja yhteiskuvat. Meidän on kuitenkin jo aika sanoa Glorialle, ja samalla Dawnille, näkemiin ja jatkaa matkaamme eteenpäin. 

Jälkikäteen kyselin Markukselta tunnelmia illasta ja vastaukseksi sain hymyn kera: “Keikat on aina kivoja, mutta kyllä tää keikka oli erityinen, kun pääs vetää ekaa kertaa oman biisin yleisölle!” Markus kertoi kappaleensa syntyneen oikeastaan aika luonnollisesti, eikä sen tekemiseen tarvittu sen kummempia taikoja. Lisää omia luomuksia nuori mies aikoo tehdä jatkossakin.

Kuvat ja teksti: Emmi Bildjuschkin 14B