Loistavaa tunnelmaa Etiksen puurojuhlassa

Vielä ennen lähtöä joululomalle vietettiin perjantaina 19.12. Etelä-Tapiolan lukiossa puurojuhlaa.Koko Etiksen väki pääsi nauttimaan niin opiskelijoiden kuin opettajienkin mahtavista esityksistä, ja tunnelma oli koko juhlan ajan mainio.

Puurojuhlan avasi koulun house-bändi "Guardians of the Galaxy", joka sai pirteällä musiikkiesityksellään "Santa Claus is coming to town” -kappaleesta koko yleisön villiintymään, mikä näkyi mahtavina suosionosoituksina. Yleisö pääsi nauttimaan myöhemmin vielä saman bändin koskettavasta tulkinnasta Topeliuksen sanoittamasta Varpunen jouluaamuna -kappaleesta.

Juhlassa nähtiin muitakin kauniita lauluesityksiä ja hieno tanssiesitys, jossa kaksi toisen luokan opiskelijaa pääsi näyttämään taitonsa street-tanssissa vauhdikkaan musiikin soidessa taustalla.  Yleisökin sai äänensä kuulumaan Petteri Punakuono -yhteislaulussa. Yhteishenkeä kohotti myös se, että koko koulu pääsi osallistumaan jouluaiheiseen Kahoot-visaan.  Siinä yleisö sai vastailla hauskoihin kysymyksiin, esimerkiksi siihen, onko pipari parhaimmillaan vanhana, tuoreena, koristeltuna vai glögiin kostutettuna. Tällä kertaa oikeita vastauksia ei ollut vaan kaikki vastauksista olivat yhtä oikeita.

Pääsivätpä myös opettajat paitsi laulamaan myös näyttelemään pienessä näytelmässä ”Opettajien pikkujoulut”, mikä taisikin tulla heille täysin yllätyksenä.  Lehtorit pääsivät esittämään toisiaan, ja loistavassa komediassa olikin niin esiintyjillä kuin yleisölläkin naurussa pidättelemistä.

Koko juhlan kruunasi vielä eräs yllätysvieras, nimittäin Joulupukki, joka saapui paikalle samalla, kun yleisö lauloi Joulupukki, joulupukki -kappaletta.  Tällä kertaa pukki ei kuitenkaan ollut ihan kuka tahansa vaan ensi syksynä takaisin Etikseen saapuva rehtorimme Harri Rinta-aho.  Lisää yllätyksiä oli luvassa, kun rehtorimme jakoi isosta säkistään lahjakassit Etiksen vaihto-oppilaille, jotka nyt siis pääsivät näkemään ensimmäistä kertaa aidon, suomalaisen Joulupukin.

Oli pukilla toki lahja myös kaikille opiskelijoille. Saimme nimittäin vielä kuulla miesopettajien Mörisijät-kuoron musisointia. Kuoro sai myös uuden jäsenen: Etiksen apulaisrehtorin Juha Kiviojan.  Päästäkseen kuoroon Kiviojan täytyi kuitenkin antaa perinteen mukaan pieni laulunäyte. Yleisön raikuvat aplodit olivat merkki siitä, että hän oli soveltuva kuoron jäseneksi.

Juhlan jälkeen päästiin vielä maistelemaan herkullista riisipuuroa ja piparia. Sitten koittikin jo kotiinlähdön aika - puurojuhlan ansiosta, jouluisissa, iloisissa ja lämpimissä tunnelmissa.

 

Emma Alberdi 14 A