Perinteistä potkupalloa upeassa säässä

Perjantaina 5.9. saatiin Etiksessä nauttia ykkösten jokavuotisesta potkupalloturnauksesta. Turnaus on leikkimielinen, ja siinä kilpaillaan kiertävästä palkinnosta – kultaisesta jalkapallosta.

Jokainen ryhmänohjausryhmä muodostaa aina oman joukkueensa, ja kaikki halukkaat pääsevät pelaamaan. Selkeyden vuoksi jokaisella ryhmällä on oma tunnusvärinsä: tänä vuonna 14A:lla punainen, 14B:llä sininen, 14C:llä keltainen, 14D:llä valkoinen ja 14ib:llä musta. Pelejä pelattiin samanaikaisesti kahdella kentällä, ja jokainen ryhmä pelasi jokaista muuta ryhmää vastaan.

Paikalla piti olla klo 8.45, ja pelit aloitettiin yhdeksältä. 14B:n innokkaat pelaajat olivat kuitenkin Tapiolan urheilupuiston tekonurmella jo kahdeksalta harjoittelemassa päivän pelejä varten. Kaikkien pelit sujuivat alusta asti hyvin. Saatiin nähdä jännittäviä tilanteita sekä kuulla hauskoja kannustushuutoja ja iloisia riemunkiljahduksia.

Päivä eteni mukavasti; ensin pelattiin, välillä syötiin ja pidettiin hengähdystaukoa ja sitten pelattiin lisää. Hyvä tunnelma oli kuitenkin mukana joka hetkessä. “Tämä on tosi kivaa, kun kaikki pääsee mukaan! Hyvä fiilis ja yhdessä tekeminen on parasta”, kommentoi 14D-ryhmän pelaaja. Mukavuutta päivään lisäsivät myös kaunis sää ja lämmin ilma.

Kovan taistelun ja jännittävien pelien jälkeen viimeiseen, ratkaisevaan peliin pääsivät sininen ja keltainen joukkue. Tämä peli oli täynnä jännitystä. Taustalla raikuivat molempien joukkueiden kannustushuudot: “Tapiolasta tullaan, kovia me ollaan, tän hoitelee 14B!” “Hyvä C-luokka, johtajamme Suokko, värimme on keltainen, voiton jälkeen kultainen!”

Peli oli tasaista aivan viimeisille minuuteille saakka, ja molemmat joukkueet pelasivat erittäin hyvin. Lopulta ottelu kuitenkin päättyi rangaistuspotkulla keltaisen joukkueen hyväksi. Voittajat kertoivat voiton olleen tiimityön ja loistava yhteisöllisyyden ansiota. “Mieletön ryhmähenki ja jännittävä peli. Nyt on hienot ja kultaiset fiilikset”, kuvaili tunnelmiaan 14C:n ryhmänohjaaja Eija Suokko, joka sai kantaa kullanvärisen jalkapallon koristamaan omaan luokkaansa.

Turnauksessa oli jaossa myös tsempparipalkinto. Jokainen ryhmä kannusti hienosti ja kuuluvasti omaansa, mutta yksi oli ylitse muiden –14A:n punainen joukkue. Punaiset kannustivat omaa joukkuettaan jokaisen pelin ajan iloisesti tanssimalla, kannustushuutoja huutamalla ja jopa ihmispyramideja tehden. Omien peliensä päätyttyä punainen joukkue tsemppasi kaikkia muita joukkueita; se loi mukavaa henkeä peleihin.

Liikuntapäivä oli kaikin puolin oikein onnistunut. Palkinnot menivät oikeisiin osoitteisiin, sää oli kaunis, ja mikä parasta, saatiin yhdessä vahvistaa kuuluisaa Etis-henkeä.

Kuvat ja teksti:      Emmi Bildjuschkin