Etelä-Tapiolan lukion toimittajakunta 2013 - 2014

Telma Peura 13C

Telma opiskelee ensimmäistä vuotta Etelä-Tapiolan lukiossa. Hän saapui joukkoomme Tapiolan koulusta. Tämä ystävällinen, reipas ja tunnollinen tyttö pitää  musiikista, ja koulussa hänen lempiaineitaan ovat musiikin lisäksi äidinkieli ja ranska. Vapaa-ajalla Telma soittaa pianoa ja klarinettia, käy kuvataidekoulussa, valokuvaa ja lukee.

Telma odottaa tältä lukiovuodelta uusia tuttavuuksia, kokemuksia ja opittavaa. Koulun lehden toimitukseen Telma halusi siksi, että hän pitää paljon kirjoittamisesta ja hän on aiemminkin kuulunut koulunsa lehden toimituskuntaan.

 

Ilona Tuomi 13D

Myös Ilona Tuomi löytyy ensimmäisen vuoden opiskelijoiden joukosta. Hän kävi ennen Tapiolan koulun musiikkiluokkaa. Ilonan lempiaineisiin kuuluvat kuvataide, äidinkieli ja psykologia. Hän luonnehtii itseään muun muassa kilpailuhenkiseksi, huumorintajuiseksi ja luotettavaksi. Harrastuksia on niin taiteellisella kuin liikunnallisellakin puolella: Ilona soittaa pianoa ja harrastaa sirkusta. Hän toimii myös apuopettajana sirkuskoulussa.

Ilona tahtoo tänä lukuvuonna saada selvyyden siitä, mitä hänen jatkossa kannattaisi ryhtyä opiskelemaan. Hän toivoo myös saavansa uusia ystäviä. Etanan toimitukseen  hän lähti mukaan, koska haaveilee toimittajan ammatista.

 

Merimaija Kasanen 13B

Tämä vinkeä, ahkera ja reipas tyttönen hakeutui Etelä-Tapiolan lukioon Pohjois-Tapiolan koulusta. Merimaija pitää koulussa erityisesti kielistä, biologiasta, äidinkielestä sekä historiasta, mutta tältä ensimmäiseltä lukiovuodeltaan hän odottaa uusien kavereiden lisäksi joitakin uusia aineitakin, esimerkiksi psykologiaa. Vapaa-ajallaan Merimaija ehtii harrastaa kaikennäköistä. Hän muun muassa käy partiossa, uimassa ja Espoon kuvataidekoulun keramiikkatyöpajassa sekä lukee ja katselee elokuvia.

Merimaija pitää kirjoittamisesta ja tahtoo saada siitä ammattimaisempaa kokemusta ja päästä tutustumaan erilaisiin ihmisiin. Senpä takia hän päätyikin mukaan Etanan toimitukseen.

 

Ilona Tuokko 13D

Ilona opiskelee nyt ensimmäistä vuottaan Etelä-Tapiolan lukiossa ja odottaa  tältä vuodelta uusia kavereita, mukavaa ja mielenkiintoista opiskelua sekä tietenkin Etiksen spektaakkelimaisia tapahtumia. Tämä reipas, ystävällinen ja tunnollinen tyttö pitää biologiasta, psykologiasta ja historiasta. Koulun lisäksi hän käy ja vetää teatterikerhoa, osallistuu MLL:n lastenhoitokurssille ja tanssii sambaa. Lisäksi hän pitää lukemisesta ja elokuvienkatselusta.

Ennen Kaitaan yläkoulussa opiskellut Ilona tahtoi mukaan Etanan toimitukseen, koska lehden tekeminen on aina kiinnostanut häntä. Hän pitää kirjoittamisesta, varsinkin jos itse saa päättää, mistä kirjoittaa.

 

Niia Fredriksson 13A

Niia on luova, sosiaalinen ja iloinen tyttö, joka tuli joukkoomme Martinkallion koulusta. Hän pitää koulussa monista eri aineista, ja hänen mielestään kaikki aineet ovat omalla tavallaan kiinnostavia. Yhteiskuntatieteet, kielet ja kuvataide ovat silti kiinnostavimpia. Ensimmäiseltä lukiovuodeltaan Niia odottaa taitojensa kehittymistä ja uutta opittavaa. Hän toivoo myös, että tämä vuosi on hauska.
Tytön harrastuksiin kuuluvat baletti ja jazz-tanssi, mutta hän pitää lähes kaikesta urheilusta.

Etanan toimitukseen Niia lähti mukaan siksi, että pitää kirjoittamisesta ja asioiden tutkimisesta. Hän uskoo, että lehden toimittaminen on siksi kiinnostava kokemus.

 

Anna Sofia Pasanen 13IB

Anna Sofia opiskelee Etiksen IB-linjalla ensimmäistä vuottaan. Hän pitää kielistä, historiasta, biologiasta ja taideaineista, ja vapaa-ajalla hän soittaa huilua, harrastaa kuvataidetta ja urheilee. Anna Sofia pitää erityisesti matkustamisesta ja tutustumisesta eri kulttuureihin. Tyttö kuvailee itseään spontaaniksi, järjestelmälliseksi, hauskaksi ja persoonalliseksi.

Aiemmin Tapiolan koulua käynyt tyttö odottaa tältä vuodelta uusia asioita opittavaksi, vaikkakin hänestä tuntuu, että tämä vuosi tulee olemaan rankin kouluvuosi tähän mennessä. Etanan toimitukseen Anna Sofia lähti mukaan siksi, että hän tahtoo saada äänensä kuuluviin kirjoitustensa kautta.

 

Anniina Rytkönen 13C

Jousiammuntaa ja sukellusta harrastava Anniina opiskelee lukiossamme nyt ensimmäistä vuotta. Etikseen hän saapui Kalajärven koulusta. Mieluisia aineita Anniinalle ovat historia, äidinkieli, maantieto sekä biologia. Uudesta koulusta hän odottaa uusia kavereita ja ihania kokemuksia, sekä tietenkin hän tahtoo pystyä päättämään, mitä hän tahtoo tehdä isona. Luonteeltaan Anniina on rauhallinen ja positiivinen lukutoukka.

Etanan  toimituksessa Anniina tahtoo kehittää  kirjallista ilmaisuaan, ja hän toivoo saavansa hyvän, mielenkiintoisen kokemuksen ollessaan mukana toimituksessa.

 

Ennu Chung 12A

Tämä positiivinen, energinen ja sosiaalinen tyttö opiskelee nyt toista vuotta Etiksessä. Hänen lempiaineisiinsa kuuluvat matematiikka ja kuvataide. Ennu tanssii vapaa-ajalla ja pelaa tennistä. Ennen Kaitaan koulussa opiskellut Ennu odottaa tämän lukuvuoden sujuvan jo rutiinilla.

Ennun mielestä Etanaan toimittajaksi tuleminen tuntui kivalta ajatukselta.

 

Olivia Din Belle 13A

Olivia opiskelee innokkaasti ensimmäistä vuottaan yleissivistävässä lukiossa. Hän odottaa tältä vuodelta uusia kavereita ja uutta opittavaa. Olivian suosikkiaineisiin kuuluvat kielet. Hän harrastaa viulunsoittoa jo kymmenettä vuotta, ja lisäksi hän urheilee.

Luonteeltaan Olivia on huolehtivainen, empaattinen ja huumorintajuinen. Aiemmin Pohjois-Tapiolan koulun lehdessä mukana ollut Olivia tahtoo jatkaa toimittajanuraansa.

 

Iida Mäkinen 12C

Herkkä, luotettava ja luova tyttö rakastaa kirjoittamista ja itsensä ilmaisemista tekstin kautta. Siksi hän ryhtyikin Etanan toimittajaksi. Toiselta lukiovuodeltaan Iida odottaa uutta opittavaa sekä uusia tuttavuuksia. Hänen harrastuksiaan ovat baletti ja uinti, mutta hän soittaa myös pianoa ja kitaraa sekä laulaa mielellään. Ennen Viherlaakson koulussa opiskellut Iida pitää kielistä, erityisesti ruotsista, ja taideaineista. Hänen mielestään kaikista aineista saa kuitenkin paljon irti, jos haluaa.