Pesäpallomestareita ja muikeaa meininkiä Tapiolan urheilupuistossa

Etelä-Tapiolan lukion toisen vuosikurssin opiskelijat saivat koulutyöhönsä vaihtelua 3. syyskuuta 2013, kun varttia vaille kymmenen kokoonnuttiin Tapiolan urheilupuistoon aloittamaan liikuntapäivää. Liikunnanopettajien lyhyen avauspuheen ja pesäpallon sääntöjen kertaamisen jälkeen päästiin kymmenen aikoihin starttaamaan ensimmäiset pelit. Kirpakasta säästä huolimatta olivat niin 12A:n punaisiin, 12B:n sinisiin, 12C:n keltaisiin, 12D:n valkoisiin kuin 12IB:n mustiinkin vaatteisiin sonnustautuneet joukkueet saapuneet paikalle sankoin joukoin taistelemaan Etiksen pesäpallomestaruudesta.

Pelit etenivät aikataulussa turnausohjelman mukaisesti. Kaikki joukkueet pelasivat toisiaan vastaan, joten pelejä kertyi joka joukkueelle päivän aikana neljä. Kentällä ehdittiinkin näkemään sekä hienoja koppeja, huimia lyöntejä että energistä kannustusta, kun opiskelijoiden piilevät kyvyt pääsivät esille. Ja vaikka kaikkien joukkueiden pelitaktiikka ei ollutkaan aivan loppuun asti hiottua, pysyi mukava ilmapiiri silti yllä. Pelisäännöt takasivat sen, että kaikki halukkaat pääsivät lyömään eikä ketään jätetty vasten tahtoaan vaihtopenkille vain kannustamaan. Aktiiviset tutoritkin pääsivät välillä viereisen kentän ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoiden jalkapalloturnauksen tiimellyksestä auttamaan oman ryhmänsä joukkuetta voittoon.

Otteluohjelmassa oli myös lepotaukoja, jolloin sai nauttia niin päivän myötä lämmenneestä säästä kuin kouluruokalan antimistakin. Päivän kohokohta oli se, jolloin tiukkojen pelien jälkeen paljastettiin, mikä luokka saisi nimensä hienoon kiertopesäpallomailaan ja voittaisi Etelä-Tapiolan lukion pesäpallomestaruuden. Kunnia osui koko turnauksen läpi hienosti pelanneelle ja viimeisessä kärkikamppailussa 12B:n sinisen joukkueen kaataneelle 12C:n keltaiselle joukkueelle. Pienoiset taitojenpuutteet tsempillään korvannut 12A:n punaisiin sonnustautunut joukkue sai sen sijaan toista vuotta peräkkäin ”paras kannustus” -palkinnon. 12IB:n mustissa pelannut joukkue kaappasi kolmannen sijan, 12A:n joukkue neljännen ja 12D:n joukkue viidennen.

Palkintojenjaon jälkeen kotia kohti lähti joukko iloisen näköisiä, koko päivän ulkoilmasta nauttineita etisläisiä. Taas oli todistettu, että etisläisistä on muuhunkin kuin aivojen ja istumalihasten treenaajiksi!

Laura Löytömäki 12A

 

 

Taistelua ja talvisodan henkeä

Etana lähti koulun käytäville ja kysyi opiskelijoiden mielipiteitä kakkosten liikuntapäivästä. Vaikka jotkut kokivat, että päivän olisi voinut järjestää toisinkin, oli yleiskuva päivästä kuitenkin positiivinen. Tässä joitakin kommentteja ja tunnelmia:

”Molemmat liikuntapäivät, sekä viime- että tämänvuotinen, olivat yhtä hauskoja, mutta pesistä oli ehkä kivempi seurata. Kuitenkin ykkösellä liikuntapäivässä oli menevämpi tunnelma kuin tänä vuonna ja kaikki kannustivat enemmän.  Mielestäni olisi hyvä, että liikuntapäivänä olisi enemmän lajivaihtoehtoja, joista voisi itse valita, mitä haluaa tehdä.”

Opiskelija 12D

”Liikuntapäivä oli kiva, ja vaikka viime vuonna kannustettiin energisemmin, myös tänä vuonna meidän joukkuehenki oli hyvä! Pesis oli ihan hyvä laji, koska siinä melkein kaikki ovat surkeita, joten kaikilla on lähes tasaväkiset mahdollisuudet, ja kaikki yrittivät parhaansa. En osaa sanoa, oliko ykkösellä vai kakkosella kivempaa. Liikuntapäivässä voisi olla mielestäni useampia lajeja, joita vaihdettaisiin päivän aikana. Kuitenkin tästäkin päivästä jäi ihan hyvä fiilis, koska päivä oli sopivan mittainen ja kaikki pelasivat.”

Opiskelija 12B

”Liikuntapäivä oli ihan kiva, sillä pesis on hyvä laji. Ykkösellä liikuntapäivä oli kuitenkin parempi, sillä yhteishenki ja yleinen tunnelma olivat hauskemmat. Tänäkin vuonna oli ihan hauskaa eikä ilmapiiri ollut painostava. Pelaaminen oli mukavaa, ja otteluissa koettiin paljon onnistumisen hetkiä – varsinkin jos oli C:llä.”

Opiskelija 12C

”Pidin enemmän kakkosten liikuntapäivästä, koska pesis on minulle vahvempi laji. Vaikka meidän joukkueemme oli huonoin, taistelimme kuin Suomi talvisodassa - yhtenä rintamana vahvempaa vihollista vastaan.”

Opiskelija 12D

”Turnaus oli ilmapiiriltään mukava ja luokkien ottelut jännittäviä. Tasaiseksi otteluita ei voi sanoa, mutta kannustusta siitä huolimatta riitti. Jalkapallojoukkueemme LaPan ylivertaiset pelaajat olivat jakautuneet luokkien kesken epätasaisesti.”

Opiskelija 12A

”Ykkösellä liikuntapäivän tunnelma oli parempi, koska kaikki oli uutta ja hauskaa. Tänä vuonna tunnelma oli hieman ei-halukas, mutta tietyllä tavalla sympaattisen voitonhaluinen. Joka tapauksessa liikuntapäivä on piristävä pako arjen harmaasta raadannasta, ja kaikki meni mahtavasti, koska voitimme. Mielestäni kakkosliikuntapäivänkin pitäisi olla jalkapalloa, ns. ”revanssiottelu” edelliseltä vuodelta.”

Opiskelija 12C

Saara Sahinoja 12D