Hyvää potkua lukion alkuun!

Etelä-Tapiolan lukiossa järjestettiin 3.9. jälleen jokavuotinen potkupalloturnaus koulunsa aloittaneille ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Turnauksen tarkoituksena oli selvästikin luoda hyvää mieltä opiskelijoiden välille sekä parantaa ryhmien yhteishenkeä ja tutustuttaa tuoreita etisläisiä paremmin toisiinsa. Kaikki iloitsivat myös yhdestä läksyttömästä päivästä, sillä kuka nyt ei välillä viettäisi koulupäivää mieluummin urheillen kuin opiskellen!

Viisi ryhmänohjausryhmää pelasivat kaikki kerran toisiaan vastaan, ja jokaisen opiskelijan oli tarkoitus päästä kentälle. Kaikille joukkueille määrättiin etukäteen oma tunnusväri, ja tätä väriä piti löytyä kaikkien paidoista. B-ryhmästä oli muodostettu sininen joukkue, A:t olivat punaisia, C:n banaanit keltaisia, D:t valkoisia, ja IB:n väri oli musta. Ihan kaikkia opiskelijoita ei kentällä nähty, mutta kuitenkin joka ryhmästä löytyi sitäkin enemmän halukkaita huippupelaajia. Peli oli onneksi leikkimielistä, eikä ketään syytetty taitojen puutteesta, vaan päinvastoin kannustettiin yrittämään. Kaikkein tärkeintähän oli kuitenkin se, että kaikki saivat pitää hauskaa.

Vaikka kaikissa ryhmissä oli tunnelma korkealla, ryhmien välillä näkyi eroja yhteishengessä, niin yhteistyössä kentällä kuin katsomossakin. Parhaat ryhmät saivat palkintonsa. 13C voitti ylivoimaisesti koko turnauksen ja sai omakseen "Kultaisen pallon" päihittämällä jokaisen ryhmän pettämättömillä pelitaidoillaan. Heidän ryhmänohjaajansa Mikael Sorri ennusti jo ensimmäisenä koulupäivänä pelin lopputuloksen - ja ennustus osui oikeaan! Lieneekö Sorri todella ennustaja vai onko kyse ryhmän salaisista taktiikkapalavereista ryhmänohjaushetkinä? Keltapaitaiset 13C:n oppilaat kertovat menestyksensä syyksi mahtavan yhteishenkensä ja salaiset aseensa “Kultajalan, Sorrin ja banaanit”. Joukkue vastaanotti kiertopalkinnon huutaen: “Banaanipuurot syötiin, siksi teidät lyötiin!”

Tsempparipalkinnon voittaneet 13A-ryhmän opiskelijat kertoivat tunnelman olleen korkealla: “Meillä on hirveä tsemppi päällä koko ajan ja tosi hyvä yhteishenki! Me ollaan ihan parhaita!” Vaikka pelitulokset jäivät hieman vaisuiksi, voitti A-ryhmä turnauksen tsempparipalkinnon huimalla kannustusinnollaan. Oppilaat kannustivat pelaajiaan jatkuvasti, esimerkiksi tanssimalla innoissaan Macarenaa. Ainakaan ryhmähengestä ei ollut pulaa!

13B:n tytöt pitivät päivästä: “On ainakin ollut hauskaa! Täällä tutustuu hyvin uusiin ihmisiin ja oppii lisää toisten nimiä.” “Tällainen päivä lisää ryhmähenkeä ja nämä eriväriset paidat on kiva idea.”

Turnauksessa toisiksi tulleille 13D:läisille jäi ottelusta hyvät tunnelmat: “Vaikka aamulla olikin aika kylmä, onneksi myöhemmin lämpeni.” Sää tosiaan suosi osallistujia. Aamun viileyden jälkeen aurinko alkoi paistaa ja lämmitti ilman sopivaksi peli-ilmaksi. Olosuhteissa ei siis ollut valittamista.

IB:n opiskelijat eivät kesken pelien suostuneet paljastamaan tarkkaan suunniteltuja pelitaktiikoitaan, mutta kertoivat kuitenkin ryhmästään muutaman harrastavan jalkapalloa.  Opiskelijat olivat ainakin olleet luovia kannustushuutojensa kanssa. Parhaat niistä kuuluivat näin: “IB, we’re hot, we’re everything you’re not!” “IB ei banana, IB syö banana!” Lieneekö jälkimmäisessä kannustettu omaa joukkuetta erään erittäin kovan vastustajan kustannuksella?

Vaikuttaa siltä, että potkupalloturnauksesta jäi kaikille hyvä mieli. Ja vaikka itse peleistä ei pian enää puhuttaisi, on yhteinen tapahtuma solminut taas lisää siteitä opiskelijoiden välille.

Ilona Tuokko ja Ilona Tuomi 13D