Tutor-ilta on perinne

Keskiviikkoiltana 21.8. Etis täyttyi odottavaisen jännittyneistä ykkösistä: oli aika perinteisen tutor-illan. Tälläkin kertaa oli tarkoitus ryhmäytyä erilaisten leikkien avulla ja ennen kaikkea viettää hauska ilta yhdessä.

Tutorit olivat kokoontuneet suunnittelemaan iltaa muutamaan otteeseen ja päättäneet pitää kiinni perinteisestä tutor-illan mallista. Iltaan kuuluisi tänäkin vuonna muun muassa leikkejä, limbo-kisa ja letkis. Pari viime vuodelta tuttua leikkiä oli kuitenkin vaihdettu ja tietenkin keksitty aivan omanlainen alkushow.

Keskiviikkona tutorit saapuivat koululle jo viideltä järjestelemään paikkoja ja laittamaan luokkia valmiiksi, jotta kuudelta kaikki olisi valmista ja ovet voitaisiin avata ykkösille. Ykkösiä saapuikin onneksi paikalle sankoin joukoin. Tutoreiden laatimat mainosjulisteet ja kuulutukset olivat siis toimineet!

Kun ykköset olivat asettuneet ruokalan puolelle, heille jaettiin nimilaput, joissa oli oman nimen sijasta jonkun toisen opiskelijan nimi. Alkulämmittelyksi ykkösten tehtävänä oli löytää oma nimensä muiden joukosta. Lappuihin oli myös piirretty pienet, eriväriset symbolit, jotka kertoivat, missä ryhmässä kukin liikkuisi illan ohjelmapisteissä.

Jokainen löysi lopulta onnistuneesti nimensä;, osalle piti tosin väkertää uusi nimilappu, sillä ykköset olivat tulleet niin innoissaan sisälle, etteivät tutorit olleet ehtineet kirjata ylös kaikkien nimiä. Alun nimileikin jälkeen oli tutoreiden aloitusshow´n aika. Tänä vuonna tutorit olivat päättäneet pitää ykkösille hieman tanssinopetusta. Sandra Kurki ja Nora Holtari olivat suunnitelleet tanssin, joka piti sisällään paljon vanhoja tuttuja – muun muassa Macarenan, Tiputanssin ja Gangnam stylen. Ja Sebastian König oli yhdistänyt tanssien musiikit alkushow’ta varten. Tutorit opettivat tanssin lavalta käsin, ja heidän suureksi ilokseen ykköset heittäytyivät täysillä mukaan ja eläytyivät jopa tanssin kumpaankin yllätyskohtaan, joista ensimmäinen oli raskas hevibiisi ja toinen hempeä balladi.

Tanssin jälkeen ykköset jakautuivat symboleiden avulla pienempiin ryhmiin. Ryhmissä he kiersivät eri ohjelmapisteitä. Yhdessä juostiin pullo jalkojen välissä, toisessa käännettiin matto yhteisvoimin ympäri kaikkien seistessä sen päällä; innostuttiin ponileikistä, tuolileikistä, korttipelistä, jossa siirrytään sylistä syliin, nimiläpsystä sekä tietenkin perinteistäkin perinteisimmästä ihmismadosta, joka oli nopeuskisa. Leikkien ja kisojen oli tarkoitus saada ykköset ryhmäytymään ja ennen kaikkea pitämään hauskaa yhdessä. Osa aktiviteeteista oli niin toimeliaita, että tänäkään vuonna vesibaari ei joutunut seisomaan toimettomana ja turhana.

Ohjelmapisteiden jälkeen siirryttiin seuraamaan ryhmänohjaajien sketsiä. Opettajat Koponen, Leppälä, Sorri, Grassel ja Matooq pitivät oppituntia, jolla he lukivat ääneen koulun punaisesta opinto-oppaasta joitain kohtia. Sketsin loputtua tutorit johdattivat ykköset ulos letkajenkkaa tanssien. Tanssia jatketiin niin pitkään, että lopulta letkan viimeisimmätkin olivat päässeet ulos koulurakennuksesta. Pihalla letkistä tanssittiin vielä hetken isossa piirissä, sillä jossain vaiheessa letkan päät olivat yhdistyneet.

Ilta huipentui ykkösten limbo-kisaan. Musiikin soidessa taustalla monet tanssivat ja kannustivat toisiaan. Fiilis oli koko illan ajan rento, ja tutoreiden lisäksi myös ykkösillä näytti olevan hauskaa, mikä olikin tarkoituksena!

Teksti Anni Rossi 12D

Kuvat Sandra Kurki 12C