Serpentiiniä ja nakkeja

Punainen, sininen, vihreä, keltainen, oranssi ja liila! Turkoosi, pinkki, ruskea ja musta! Kaikkiin näihin väreihin törmäsi varmasti jo tullessaan Etiksen aulaan 30. päivänä huhtikuuta ensimmäisellä välitunnilla,   sillä Etiksessä alkoi vappumeininki jo aikaisin aamusta. Lattialla vaeltelivat eriväriset ilmapallot, eikä serpentiinistäkään ollut puutetta! Päivän teemana olivat nakit ja nakkius. Taustalla soinut musiikki loi juhlaa vielä entisestään, ja tunnelma Etelä-Tapiolan lukiossa oli kaikin puolin ystävällinen ja pirteä.

Myös Kanada -opintoretken opiskelijat, sekä torontolaiset vieraat että etisläiset isännät, saapuivat koulullemme juuri tiistaina juhlimaan vappua kanssamme. Oppilaskunnan hallituksen ansiosta aulaamme olikin järjestetty kansainvälinen pöytäjääkiekkoturnausalue, joka koostui useammasta pelipöydästä. Välituntisin kuului turnauspöytien ympärillä riemukkaita voitonhuutoja. Päivän kuluessa edustavimmat pöytälätkän pelaajat löydettiin muiden osallistujien joukosta ja vappushow’n aikana selvitettiin voittajat. Ainutlaatuisen turnauksen voittajat Joona Sarkkinen ja Juhani Ahokas saivat mainetta ja kunniaa - ja upean Etis-patsaan.

Hallitus oli pöytäjääkiekkoturnauksen lisäksi keksinyt opiskelijoille vielä jotain muutakin. Vihjeitä meille oli annettu valmiiksi: ”Se on ilmaista, huoneenlämmössä nestemäistä, eikä se ole Pepsiä.” Yllätys oli kuitenkin Pepsiä muistuttavaa eli juomista, sillä kioskiin oli ilmestynyt hallinnon järjestämä virvoitusjuomapiste. Jokainen sai hakea ilmaiseksi itselleen Coca-Colaa tai  mansikan- ja kiivinmakuista erikois-edition-Fantaa. Yllätys oli mahtava! Voin siis varmasti välittää kiitoksen oppilaskunnan hallitukselle opiskelijoiden puolesta: KIITOS! Cokis ja Fanta ovat AINA hyvää juotavaa!

Kouluravintolassakin oli otettu huomioon vappujuhlamme, ja lounaaksi saimme gourmet-nakkiaterian, johon sisältyi myös sekä simaa että munkkia. Salaattikin oli kehumisen arvoinen. Namis! Tästä jokainen opiskelija varmasti kiittää ruokalan henkilökuntaa.

Nakkius-teemaan liittyi hauska etsintätehtävä: kultaisen nakin metsästys –kilpailu oli alkanut jo aivan aamusta. Kouluun oli näet piilotettu tavallisten nakkien sekaan yksi kultainen erikoisnakki! Sen löytävä saisi käydä lunastamassa Mikko Toivoselta aidon nakkipaketin, joka tietysti pani jokaisen nakinystävän liikkeelle.

Etiksen vappupäivä huipentui show’hun, joka oli hienosti koottu. Sen aikana saimme  kuulla monia hienoja lauluesityksiä ja myös kurkistaa Tyrmä – musikaaliin, jonka ensi-ilta oli myöhemmin, 17. toukokuuta. Knockin’ on Heaven’s door - biisin aika fiilisteltiin musiikin tahtiin ja laulettiin  kertosäkeen mukana , mikä loi lämmintä yhteishenkeä pienehköön auditorioon. Kanadan-matkan aikana Etiksen pojat olivat tehneet hienon, humoristisen matkavideopäiväkirjan, mikä hauskuutti varmasti jokaista ja sai naurun kumpuilemaan auditoriossa.

Vaikka ykkösten pitikin siivota juhlasta tulleet sotkut päivän päätteeksi, se tuskin haittasi ketään – soihan Justin Bieber taustalla.  Mikäs siinä oli ilmapalloja poksautellessa!

Päivä oli vauhdikas ja täynnä toimintaa.  Vappu alkoi varmasti jokaisen osalta hyvin, ja kevätkin alkoi lämmetä näihin aikoihin. Opettaja Pentti Heikkisen järjestämä pyörähuoltokin oli siis tarjolla sopivaan aikaan.

Juulia Salakka