BA-BA- BIG BANG!

Big Bang on viisihenkinen eteläkorealainen popmusiikkia soittava poikabändi, joka perustettiin vuonna 2006. Se voitti ensimmäistä kertaa vuonna 2011 jaettavan MTV European Music Awards Worldwide act –palkinnon yli 58 miljoonalla äänellä.  G-Dragon (GD) on ryhmän keulahahmo ja toimii pääasiassa räppärinä, mutta on myös laulaja. Ryhmän toinen räppäri on T.O.P ja yhtyeen muut laulajat ovat Taeyang, Daesung ja Seungri.

Suuri ero korealaisen ja länsimaalaisen popin välillä on se, että tunnetuimpien korea pop ryhmien jäsenet harvoin soittavat soittimia; sen sijaan he tanssivat näyttävästi laulamisen ohessa. Jokaisella Big Bangin jäsenellä on siis merkittävä lauluosuus, sillä kukaan ei soita esimerkiksi rumpuja tai kitaraa

 

 

Big Bang rocks the night! Järisyttävää menoa Big Bangin Alive -keikalla Lontoossa!

Korea-popin kuningas Big Bang konsertoi 14. - 15.12.2012 Lontoossa, Alive Galaxy World Tourin toiseksi viimeisemmässä kohteessa. Koko viime vuoden ajan Big Bang teki ensimmäistä maailmankiertuettaan, ja vuoden vaihtuessa kiertue loppui. Lontoo oli Big Bangin ainoa konserttipaikka Euroopassa, joten suunnistin ystäväni kanssa sinne.

Keikka järjestettiin Wembley Areenassa. Saavuttuamme alueelle jonotimme sisään ja saimme ranteessa pidettävät sinisenväriset valokorut. Sisälle päästyämme keikan alkuun oli aikaa noin 15 minuuttia,  ja menimme heti jonottamaan kruunuvalotikkuja, jotka lopulta saimmekin. Löysimme istumapaikkamme nopeasti ja yllätyimme siitä, että Wembley Areena olikin pienempi kuin olimme osanneet kuvitella.  Onneksi näin, sillä paikkamme oli kaukana lavasta!

Keikan alkua ei edes ehtinyt odottaa, kun  konsertti jo lähtikin käyntiin. Salissa  soinut musiikki loppui, valot pimenivät, ja valkoiselle kankaalle heijastuivat vuorotellen jokaisen jäsenen kasvot samalla, kun taustalla soi jännitystä ja odotusta lisäävä musiikki.  Lopulta  Still alive -intro alkoi soida, ja suuren verhon tipahtaessa maahan pystyimme vihdoin näkemään jokaisen jäsenen seisovan suurten, nimettyjen kapseleiden sisällä, aivan kuin pojat olisivat juuri saapuneet paikalle jostain toisesta maailmasta niiden avulla. Vihdoin odotus oli palkittu, kaikki stressi oli poissa ja Big Bang oli samassa tilassa kanssamme. Oli koskettavaa nähdä, kuinka moni oli saapunut paikalle ja kuulla salin täyttyvän huudosta, itkusta ja heiluvista, keltaisista kruunuvalotikuista. Lyhyen intron jälkeen pojat astuivat ulos kapseleista ja Tonight-kappale alkoi soida.

Seuraavana vuorossa oli Hands up,  ja sen jälkeen pojat puhuivat ymmärrettävää englantiaan ja jokainen vuorollaan tervehti ja kyseli fanien kuulumisia, mikä sai tietysti kaikki yleisössä huutamaan kovempaa. Taeyang otti kontaktia yleisöön panemalla heidät laulamaan erilaisia huudahduksia perässään.

Seuraavaksi oli  Fantastic babyn vuoro. Lavaefektit olivat koko keikan ajan näyttäviä; Fantastic babyn aikana mieleeni jäivät lattiata pitkin kiemurrelleet savuaallot.

How geen aikana oli hienoa nähdä T.O.P ja GD ajamassa Segway-nimistä sähköllä ajettavaa kulkuneuvoa, joita pojat ovat käyttäneet esimerkiksi Knock out  musiikkivideossaan. Taeyang taas ajoi lavaa ympäri hienolla retrohenkisellä pyörällä.

Taeyang esitti mieleenpainuvan sovituksen Chris Brownin kappaleesta Dont judge, samalla kun G-Dragon  valmistautui sooloesitykseensä, Crayoniin. Toivoin suuresti, että GD ja T.O.P esittäisivät jossain vaiheessa keikkaa Knock outin,  ja kun se tuli Crayonin jälkeen, oli mahdotonta pitää tunteitaan sisällään. Itse asiassa vaikka paikkamme olivatkin istumapaikat, seisoimme oikeastaan koko keikan ajan, paitsi kappaleiden välillä lyhyiden juttelutuokioiden aikana.

Oli mukava nähdä jäsenien sooloesityksiä. Seungri esitti Strong babyn ja What can I don, Daesung Wingsin, Taeyang Wedding dressin ja Only look at men  ja GD  Crayonin lisäksi One of a kindin. Alussa kaikki jäsenet olivat pukeutuneet valkoisiin vaatteisiin, mutta vaatteet vaihtuivat konsertin edetessä useinkin. Big Bang soitti paitsi koko Alive-albuminsa myös vanhempia kappaleitaan, kuten Haru harun, Liesin, Last farewellin ja Heavenin.

Kun tuli hyvästelypuheiden aika, bändin jokainen jäsen välitti  vuorollaan jonkinlaisen viestin faneilleen. Seungrin vuoron aikana areena täyttyi naurulla, ja T.O.P:in ujohkonpuoleinen puhe sai fanit kiljumaan kaikkein kovimpaa.

Hyvästelyiden jälkeen kappaleet eivät kuitenkaan loppuneet, vaan niiden jälkeen tuli vielä encore, jonka aikana  soitettiin uudestaan Fantastic Baby, Feeling ja High High. Koko keikan ajan olimme tanssineet, laulaneet ja kiljuneet niin paljon, että viimeisten kappaleiden soidessa piti pysähtyä välillä hengittämään kunnolla, sillä vauhti oli niin hurja.  Kuitenkaan tanssimista ja kruunuvalotikun heiluttamista ei voinut lopettaa, sillä kappaleiden tiesi olevan viimeisiä ja tunnelma salissa oli niin voimakas, että oli pakko jaksaa.

Konsertti oli niin mahtava ja energiaa vievä, että taksimatka meni puoliunessa ja suunnitelmissa ollut V.I.P. -ilta vähän lopahti, sillä unta oli saatava pitkän päivän jälkeen.  Kyseistä iltaa ei hetkessä unohda, sillä se kruunasi ehdottomasti vuoden 2012!

Forever  V.I.P!  -eli Big Bang fani     

                                                            Juulia Salakka 12D