Tanssin hurmaa ja valkolakkeja Etelä-Tapiolassa

Kirpakkana talviaamuna Etelä-Tapiolan lukion aamutunneille saapui juhlavasti pukeutuneita opiskelijoita. Kun ensimmäisestä tunnista oli selvitty, matka jatkui ulos pakkaseen lipunnostoon noin kello 9.30. Siniristilipun liehuessa lipputangossa koulun koko väki lauloi sinisen taivaan ja valkoisen lumen keskellä Lippulaulua.

Päivän ohjelma jatkui itsenäisyyspäivän vastaanotolla. Kaikki kättelivät aluksi virallisesti oppilaskunnan hallituksen edustajia, jotka toimivat juhlan isäntinä ja emäntinä. Kädessään lasi kuohuvaa kaikki etelätapiolalaiset seurustelivat keskenään aulassa, kunnes maljapuheen jälkeen alkoivat tanssit. Tanssilattialla nähtiin pyörähtelemässä niin opettajia kuin oppilaitakin.

Ensiksi buffet-pöydän antimista nauttivat abit, neloset sekä osa kakkosista. Sillä aikaa muut pähkäilivät Suomi-visan parissa kotiluokissaan. Sitten vaihdettiin osia, jolloin myös loput opiskelijoista pääsivät herkuttelemaan esimerkiksi lohella ja toskapullilla.

Ruokailun ja visailun jälkeen alkoi itsenäisyys- ja ylioppilasjuhla, jonka aloitti Etelä-Tapiolan lukion kuoron hieno versio Täällä Pohjantähden alla -kappaleesta. Esitystä seurasi taksvärkkituoton lahjoittaminen Espoon sotaveteraaneille sekä veteraanien viestikapulan luovuttaminen toisen vuosikurssin opiskelijoille. Saimme myös kuulla sotaveteraanin mieleenpainuvan kertomuksen: hän oli nuorena melkein ampunut alas Adolf Hitlerin lentokoneen tämän saapuessa juhlavierailulle  marsalkka Mannerheimin 75-vuotissyntymäpäiville.

Etelä-Tapiolan kuoron toisen esityksen jälkeen lehtori Leena Mäkilä piti juhlapuheen, jossa hän muisteli Suomen vaiheita talvisodan jälkeen ja kannusti lukiolaisia luomaan tulevaisuutta. Puheessaan hän myös kertoi päättävänsä pian pitkän uransa opettajana.

Raikuvat aplodit saaneen puheen jälkeen Tuukka Tuomasjukkka tunnelmoi haitarilla Muistojen harmonikka –kappaleen. Tätä esitystä seurasi syksyn kahden ylioppilaan lakitus sekä rehtorin kannustava puhe lakitetuille. Ennen juhlan päättäviä lauluja esiintyivät Elsa Vartola ja Etelä-Tapiolan lukion soitinryhmä, jotka esittivät kauniin laulun ”Näin minä vihellän matkallani”.

Juhla päättyi hyviin tunnelmiin iloisten opiskelijoiden lähtiessä viettämään arjesta irrottavaa pidennettyä viikonloppua. ”Tunnelma oli elegantti ja isänmaallinen. Tunsin itseni sivistyneeksi enkä malta odottaa, että pääsen ensi vuonna taas juhlimaan”, Sandra Kurki (12C) kommentoi juhlia.

Laura Löytömäki 12A ja Saara Sahinoja 12D