Etanan toimittajakunta 2012 - 2013

Laura Löytömäki 12A 

Laura päätyi Etelä-Tapiolan lukioon Lintumetsän koulusta. Etis vakuutti hänet jo tutustumispäivänä: koulun ilmapiiri vaikutti mukavalta eikä liian kilpailuhenkiseltä. Koripallon ja muun urheilun lisäksi Laura rakastaa matkustelua. ''Uudet kulttuurit ovat mielenkiintoisia, ja matkaillessa oppii arvostamaan sitä, miten asiat Suomessa ovat.'' Lauran suosikkikohteet tähän mennessä ovat olleet New York ja Japani. New Yorkissa hurmasi suurkaupungin meno sekä epätodellinen tunne siitä, että pääsi käymään samoissa paikoissa missä elokuvia on kuvattu. Japani puolestaan oli hyvin kiinnostava maa; järjestelmällisyys ja erilainen kulttuuri kiehtovat Lauraa.

Etanaan Laura päätyi, sillä haluaa oppia kirjoittamaan erityylisiä lehtijuttuja. Etanan kautta pääsee myös perehtymään ajankohtaisiin ja mielenkiintoisiin ilmiöihin ja kertomaan niistä muille.

 

Saara Sahinoja 12D

Saarakin tuli Etelä-Tapiolaan Lintumetsän yläasteelta. Hän on viihtynyt hyvin lukiossa. Koulumme hyvään ilmapiiriin vaikuttaa hänen mielestään paljon se, että Etiksessä on paljon mukavia ihmisiä. Myös luokattomuus ja vapaus suunnitella opinnot itse ovat suuri plussa yläasteeseen verrattuna. Saara on pitänyt erityisesti historian ja espanjan opinnoista ja on iloinen koulutilojen viihtyisyydestä. Sijainti on hänen mielestään hyvä, vaikka hänen bussimatkansa kouluun on kohtuullisen pitkä. Koeviikko on  Saaran mielestä vaativa ja iso ero yläasteeseen verrattuna, mutta siitäkin Saara keksii positiivisen puolen: läksyjä ei ole ja päivät ovat lyhyitä.

Etanaan Saara päätyi, sillä häntä kiinnostaa kirjoittaminen ja hän halusi kokeilla, minkälaista olisi toimittajana työskenteleminen.

 

Anni Rossi 12D

Anni Rossi kävi Kirkkoharjun koulua Kirkkonummella ennen Etikseen tuloansa. Anni aloitti juuri seinäkiipeilyn Salmisaaressa, mutta hän harrastaa myös partiota. Partion parhaina puolina Anni pitää monipuolisuutta; sen parissa voi nimittäin tehdä vaikka mitä. Viikonloppuleirien, partiotaitokisojen ja kesäleirien lisäksi Anni on partion kautta tutustunut erilaisiin ihmisiin ja saanut uusia kavereita. Yksi Annin hienoimmista elämyksistä partion parissa oli kesän 2011 maailmanjamboree Ruotsissa; se oli unohtumaton kokemus. Ensi kesänä lippukunta on puolestaan tekemässä matkaa Englantiin tapaamaan sikäläisiä partiolaisia.

Etanan toimittajaksi Anni liittyi, koska on hieman harkinnut toimittajan uraa ja media kiinnostaa häntä.

 

Tapio Parkkonen 12C

Tapio tuli Etelä-Tapiolan lukioon Olarin koulusta. Etis oli Tapiolla yhteishaussa ensimmäisenä, sillä hyvä opetus, mainio sijainti ja positiivinen maine olivat tärkeitä kriteereitä lukiota valitessa. Kuntosalilla käymisestä ja laskettelusta pitävän Tapion mielestä Espoo on mukava paikka asua; pääkaupunki on lähellä, ja palvelut ovat monipuoliset.

Tapion lempipaikkoja Espoossa ovat Matinkylän ranta, Iso-Omena sekä Hannusmetsä. Matinkylän ranta on kesäisin kiva ja eläväinen paikka viettää aikaa kavereitten kanssa. Kauppakeskus Iso-Omena on puolestaan monipuolinen; sieltä löytyy niin leffateatteri, kauppoja kuin urheiluliikkeitäkin. Hannusmetsä on listalla sijaintinsa vuoksi, sillä metsä alkaa välittömästi Tapion pihalta, ja hän leikki siellä paljon lapsena. Negatiivista palautetta Espoo saa erityisesti huonoista kulkuyhteyksistä: matkat ovat usein pitkiä ja hankalia kulkea ilman moottoriajoneuvoa.

Tapio on Etanassa, sillä hän haluaa nähdä, miten lehtijutut syntyvät, ja päästä itse tekemään niitä.

 

Mark Turunen 12 D

Mark tuli Etikseen Vanttilan yläasteelta. Hän harrastaa pianonsoittoa sekä teatteria seitsemättä vuotta. Erilaisia kiinnostuksenkohteita Markilla on runsaasti, jopa liikaa, sillä aika ei tunnu riittävän kaikkeen. Niin itseilmaisu, luonto kuin myös yhteiskunnallinen vaikuttaminen ovat Markista mielenkiintoisia asioita. Itseilmaisun keinoina häntä kiinnostavat kirjoittaminen, laulaminen, taide ja erityisesti runot. Lisäksi Markilla on runsaasti kotieläimiä: neljä akvaariota, kilpikonna ja koira; toisen koiran ottamista mietitään parhaillaan. Lukion jälkeen hän toivookin pääsevänsä opiskelemaan lääketiedettä, joten matemaattis-luonnontieteelliset aineet ovat hänelle tärkeitä.

Etanan toimittajaksi Mark liittyi, sillä häntä kiinnostavat erilaiset ilmaisukeinot, vaikka hän ei olekaan harkinnut journalistin uraa.

 

Nelli Vanninen 12D

Nelli kävi yläasteen Mainingin koulussa. Lukioksi valikoitui Etelä-Tapiola niin maineensa kuin sijaintinsakin perusteella. Nelli harrastaa ratsastusta aktiivisesti ja viettää paljon aikaa kavereittensa kanssa. Lisäksi hän pitää valokuvaamisesta, matkustelusta ja muodista. Kiinnostustensa vuoksi Nelli päätyi pitkään blogeja luettuaan perustamaan oman muoti/lifestyle -blogin. Tällä hetkellä hän bloggaa yhdessä kaverinsa Merin kanssa. Nelli on kiinnostunut media-alasta, ja blogi onkin hänelle oiva keino tutustua median keinoihin ja toteuttaa itseään. Blogi toimii hänelle myös eräänlaisena päiväkirjana; sitä on kiva katsella jälkeenpäin ja muistella tekemisiään.


Etanassa mukana Nelli on, sillä hän haaveilee toimittajan urasta ja haluaa tietää, millaista työ käytännössä on. Lisäksi hän pitää kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta, ja koska Etanasta saa kaiken lisäksi kurssin, hän innostui välittömästi siitä kuullessaan.

 

Juulia Salakka 12D

Juulia tuli Etelä-Tapiolan lukioon Kasavuoren yläasteelta. Hän haki  kouluun yhdessä parin hyvän kaverinsa kanssa, mutta koska Etiksen keskiarvo nousi reilusti, hän oli kavereistaan lopulta ainoa, joka pääsi. Vapaa-ajalla Juulia on paljon kavereittensa kanssa ja kuuntelee musiikkia. Lisäksi hän toimii satunnaisesti MLL:n lastenhoitajana. Hänen mielestään työ on mukavaa, ja lisäksi siitä ansaitsee hieman omaa rahaa.

Etanaan Juulia tuli puhtaasta mielenkiinnosta.

 

Jemina Järvilehto 12B

Viherlaakson yläasteelta Etikseen tullut Jemina harrastaa aktiivisesti purjehdusta. Lisäksi hän soittaa pianoa ja treenaa Elixiassa. Jeminan purjehdusharrastus alkoi vuosia sitten. Perheellä oli mökillä ollut optimistijolla, jota Jemina halusi oppia purjehtimaan. Hän kävi ensin Espoon Pursiseuran alkeis- ja jatkokurssit ja sen jälkeen jäi koukkuun harrastukseen. Nykyään hän purjehtii isompaa veneluokkaa, E-jollaa, joka on yksin purjehdittava kevytvene. Lisäksi Jemina vetää kesäisin alkeis- ja jatkokursseja lapsille ja valmentaa omaa harjoitusryhmäänsä kaksi kertaa viikossa kilpailukaudella. Talvisin, kun vedet ovat Suomessa jäässä, leiriläiset purjehtivat usein Italiassa tai Espanjassa ja treenaaminen keskittyy kotimaassa enemmän lenkkeilyyn ja salilla käymiseen.

Etanaan Jemina tuli puoliksi vahingossa. Hänen fysiikankurssilla kirjoittamansa juttu julkaistiin Etanassa, joten hän ajatteli, että kirjoittaa loputkin neljä juttua, jotta saa kurssin.

 

Sofia Dahlskog 12B

Haukilahden yläasteelta tullut Sofia päätyi Etelä-Tapiolan lukioon tutustumiskäynnistä ja kavereiden suosituksista innostuneena. Sofia harrastaa aktiivisesti tanssia ja ratsastusta. Hän tanssii pääaineenaan nykytanssia ja on suorittanut siitä tanssin perustutkinnon. Nykytanssi on laji, jossa ei ole varsinaisia ennalta määrättyjä askeleita, mutta joka vaatii tanssin perustekniikan hyvää osaamista. Harjoittelu painottuu pitkälti improvisaatioon ja siihen, että pyritään löytämään oma tapa tanssia ja ilmaista itseään. Sivuaineena tanssissa Sofialla on steppi. Siinä on tarkoitus muodostaa rytmejä steppikengillä, joiden pohjissa on kaksi rautapalaa. Parasta tanssissa on Sofian mielestä löytää liikkeessä flow, jolloin tuntuu siltä kuin tanssi sujuisi itsestään ja mitään ajattelematta.

Etanan toimitukseen Sofia liittyi, sillä pitää kovasti kirjoittamisesta.

 

Julia Jutila 12B

Julia tuli Etikseen Olarin koulusta. Päätös lukiosta ei kuitenkaan ollut helppo, sillä lähistöllä on useita muitakin erinomaisia lukioita. Etis valikoitui kuitenkin yhteishaun sijalle 1, sillä sijainti on kätevä, tilat ovat viihtyisät ja tutustumiskäynti antoi esimakua koulun hyvästä hengestä. Etiksen hyviä puolia ovatkin Julian mielestä erinomainen yhteishenki, monipuoliset tapahtumapäivät sekä hyvä keskusteluyhteys opettajien ja oppilaiden välillä. Vapaa-aikaansa Julia viettää pääosin tanssien, salilla treenaten ja kavereitansa tavaten.

Julia päätti ryhtyä Etanan toimittajaksi, sillä kirjoittaminen on hänen mielestään kivaa, ja häntä kiinnostaa nähdä, millaista artikkelien kirjoittaminen on.