Tutor-iltana tapahtuu!

Keskiviikkona 22. päivänä elokuuta vietettiin Etiksen tutor-iltaa. Tutorit toivottivat uudet ykköset tervetulleiksi kello kuuden aikaan. Jo perinteeksi muodostuneen tutor-illan tarkoituksena on, että ykköset ryhmäytyisivät ja tutustuisivat toisiinsa hauskojen leikkien ja kisailujen kautta.

Kun saavuimme parin kaverimme kanssa koululle, tunnelma vaikutti heti hyvältä, taustalla soi musiikkia ja jotkut tutorit tanssivat ja jammailivat yhdessä musiikin tahtiin. Ensimmäisenä keräännyimme ruokalaan pöytien ääreen odottamaan ohjeistusta. Lavalle nousikin kaksi tutoria, jotka kertoivat illan kulusta myös englanniksi, IB-lukiolaisia varten.

Tutorit jakoivat jokaiselle ykköselle nimilaput, joissa oli oman nimen sijasta jonkun toisen oppilaan nimi. Tarkoituksena oli löytää tämä oppilas ja antaa nimilappu sen omistajalle. Loppujen lopuksi kaikki saivat oman nimilappunsa takaisin ja palasivat istumaan. Lapuissa oli nimen lisäksi oikeassa yläreunassa jonkinlainen kuvio, kuten esimerkiksi musta sydän tai pii. Näin kuviot jakoivat meidät ryhmiin, joissa liikuttaisiin illan aikana eri ohjelmapisteisiin.

Ennen ohjelmapisteitä kaikki tutorit saapuivat lavalle ja esittivät hauskan Muumihumpan, johon saimme kaikki osallistua. Koreografia ei ollut liian haastava, joten jokainen pysyi varmasti mukana. Meille mainittiin "vesibaarista", joka sijaitsi ruokalan päässä, ja suositeltiin käyttämään sitä hyväksi illan aikana. Fiksua ja ympäristöä säästävää oli se, että mukiin kirjoitettiin oma nimi, jolloin uutta ei tarvinnut aina ottaa vaan vanha muki toimi mainiosti koko illan ajan.

Ihmismato matkalla Tyrmään.

Illan ohjelma koostui viestistä, jossa kuljetettiin pulloa polvien välissä, ”ihmismato”-nopeuskisasta, viltin kääntämisestä kaikkien seistessä sen päällä, ameeba-leikistä, nimiläpsystä ja hauskasta korttipelistä, jossa siirryttiin sylistä syliin. Jotkin aktiviteetit nostivat hien pintaan, ja viimeistään tässä vaiheessa jokainen tajusi vesibaarin tärkeyden! Näiden leikkien jälkeen kaikki siirtyivät ulos tanssimaan letkajenkkaa.

Biologian ja maantiedon opettaja Pentti Heikkinen soitti meille saksofonia. Ykkösten muut ryhmänohjaajat olivat esityksessä mukana taustatanssijoina sateenvarjoineen. Esitys oli hieno ja sai raikuvat aplodit.

Ilta loppui limbo-kisaan, jossa otettiin mittaa siitä, kuka tulisi voittamaan tämän vuoden limbomestari-tittelin. Musiikki soi taustalla ja monet fiilistelivät ja tanssivat odotellessaan vuoroaan alittaa limbo-keppi. Tunnelma oli ihan mahtava! Voittajiksi tänä vuonna selviytyivät Katri Waltimo ja Eemil Frondelius. Palkintoina oli karkkipussit ja tietysti hyvä mieli.

Korttipeli hieman eri säännöin.

Petra Virolaisen ja Vilma Pakkastien mukaan tutorit olivat kokoontuneet suunnittelemaan tutor-iltaa muutamaan otteeseen ennen varsinaista hetkeä. Ilta oli ollut melko helppo suunnitella ja järjestää, sillä heillä oli tallessa valmiit pohjat ja mallit. Tämän vuoden tutorit saivat kuitenkin myös itse vaikuttaa ohjelmaan, esimerkiksi leikkeihin. Aikaisemmista illoista perinteeksi muodostuneita ohjelmanumeroita olivat limbo, letkis ja ihmismatokisa. Parasta Petran ja Vilman mielestä illassa oli hyvä yhteishenki ja se, että ykköset olivat mieluusti mukana ohjelmassa.

"Tämän vuoden ykköset vaikuttavat lupaavalta ikäluokalta", totesi Petra vielä lopuksi.

Ykköset kiittävät hauskasta ja mukavasta illasta tutoreita ja kaikkia jotka mahdollistivat tämän illan!

Ykköset tanssivat letkajenkkaa tutorien säestämänä.

Juulia Salakka 12D ja Anni Rossi 12D
Kuvat: David Allen