Taidokasta pallonpyörittelyä ja kuumenevia tunteita

Keskiviikkoisena iltapäivänä 18. huhtikuuta Ratiopharm Areenan täyttivät tiukkaan säbäturnaukseen valmistautuneet Etiksen opiskelijat. Tunnelma oli tiivis alusta asti, ja jännitystä kesti aina turnauksen loppuun saakka. Jokainen ryhmä oli valmistautunut taistelemaan hienosta pokaalista ja jäätelöistä viimeiseen pelaajaan.


Pelit pantiin turhia vitkastelematta heti käyntiin. Käytössä oli neljä kenttää, joista jokaisella nähtiin tiukkoja pelikuvioita ja toinen toistaan hienompia maaleja. Ensin toisistaan mittaa ottivat erikseen vuosien 2010 ja 2011 vuosikurssilaiset. Kun molempien parhaimmisto oli selvillä, saatiin nähdä tiukka finaali, jossa vastakkain asettuivat ryhmät 10B ja 11D. Peli näytti tasaiselta; pallon kanssa pyörittiin kentän kummassakin päässä suunnilleen saman verran. Lopulta voiton vei niukasti 11D lukemin 2-3. ”Tosi hienoa ja yllättävää, että voitettiin, kun silloin liikuntapäivän jalkapallossa kävi vähän surkeasti”, kommentoi Alisa Toiviainen voittoa.

Ongelmitta ei kuitenkaan selvitty. Kuumia tunteita ja pientä ärtymystä pelaajissa herätti tuomaritoiminta. Onneksi pelaajat osasivat kuitenkin suhtautua peliin huumorilla, eikä suurempia yhteenottoja tapahtunut. Yleistunnelma oli kaikesta huolimatta hilpeä, ja turnaus pelattiin loppuun rennoissa merkeissä.

Turnauksessa jokaisella ro-ryhmällä oli lisäksi ollut oma värinsä, johon pukeutua. Parhaiten pukukoodia noudattaneet eli ryhmä, joka oli panostanut eniten tuodakseen oman värinsä esille pukeutumisessaan, palkittiin myös jäätelöillä. Tänä vuonna voitto meni 11C:lle, jonka räikeän pinkit pelaajat erottuivat joukosta mitä erikoisimmilla vaatevalinnoillaan. Kentällä pyöri pelaajia – enimmäkseen miespuolisia – muun muassa kylpytakeissa, luultavasti pikkusiskoilta lainatuissa pikkutopeissa sekä myös pinkit pitsialusvaatteet päässään.


Kaisa Pukkala