Etiksen kirjasto uudistui

Kirjan ja ruusun päivänä 23.4. vietettiin Etelä-Tapiolan uudistuneen kirjaston iloisia avajaisia.

Mediateekissa soi musiikki, maljat kohosivat seitsemän kuukauden uudistusurakan päätteeksi ja pienin puhein iloittiin entistä paremmasta kirjastosta, koulun sydämestä.

Kopioston, vanhempainyhdistyksen ja muun muassa WSOY:n avustuksella kirjastoon on saatu kuluvana syksynä seitsemän sataa uutta teosta, jotka liittyvät Etelä-Tapiolan yhteiskuntapainotteisuuteen ja ovat monin eri tavoin hyödynnettävissä niin kielten kuin esimerkiksi luonnontieteiden tai historian opetuksessa.

Mediateekin kirjasto on kokenut muitakin muutoksia. Kirjaston hyllytila on laajentunut merkittävästi, samoin tilaa on jätetty uutuusteosten esittelyä varten. Monien eri oppiaineiden kirjat on sijoitettu kokonaan uudelleen, jotta ne olisivat entistä helpommin saatavissa ja linkittyisivät paremmin toisiinsa. Kielet ovat muuttaneet Bitti-luokan puoleiselle seinustalle, kielentutkimus tullut Näkökulmasta kokonaan Mediateekin puolelle, PuhVikin on saanut uuden hyllyn. Uudet luokituskyltitkin ohjaavat entistä paremmin kirjojen luo ja auttavat tiedonhaussa. Merkittävä uudistus on myös tuhansien kirjojen siirtäminen Espoon koulujen yhteiseen tietokantaan, PrettyLibiin, mikä tekee tiedonhaun entistä helpommaksi.

Uutuutena paljastettiin myös muun muassa sarjakuvakärry, josta voi napata välituntilukemistoksi vaikkapa espanjankielisen Asterixin. Uudet punaiset sohvat kutsuvat lueskelemaan viiden eri kielen kirjoja, ehkäpä joku haluaa vilkaista, millainen olikaan se romaani, joka sai rehtorin kiinnostumaan historiasta, niin kuin hän avajaispuheessaan vihjaisi, tai tutustumaan opettaja Pentti Heikkisen suosittelemiin uutuuskirjoihin, joista Etelä-Tapiolan aktiivinen opiskelija - ja kansalainen - hyötyy.

Viikon kuluttua kirjasto lähtee mukaan RIO+20-tapahtumaan. Kymmenet maailmankuulut, eri tavoin kestävään kehitykseen liittyvät tietokirjat ja romaanit siirtyvät alakertaan näytteille. Pöydällä odottelevat muun muassa Tiibetin tyttäret, Orja ja lukija voi nähdä nälän Puolikkaan keltaisen auringon alla.

Kuvat: Olli Kiikkilä