Etikselle hopeaa muodostelmaluistelukilpailuissa

Maanantaina 12.3.2012 yksitoistahenkinen joukkueemme kokoontui koulujenvälisiin muodostelmaluistelukilpailuihin Pirkkolan jäähalliin Helsingissä. Koulujen väliset muodostelmaluistelukilpailut järjestetään sekä ala- että yläkouluille ja lukioille.

Joukkueessamme luisteli ihmisiä monista eri taitoluisteluseuroista kuten Espoon Taitoluisteluklubista, Espoon Jäätaitureista ja Helsingin Luistelijoista, niin muodostelma- kuin yksinluistelupuolelta. Saimme myös yhden pojan mukaan joukkueeseemme. Joillekuille tämä oli ensimmäinen kerta luistella muodostelmassa.

Kisapäivän aamun aloitimme lämmitellen ja kilpailuohjelmaa kerraten. Olimme saaneet kaksi ja puoli minuuttia kestävän ohjelmamme juuri ja juuri valmiiksi edellisellä viikolla Barona-areenalla, josta liikunnanopettajamme oli hankkinut meille  puolitoista tuntia jääaikaa.

Lämmittelyn jälkeen oli kahdeksan minuutin kisaharjoitus. Luistelimme Frontside Ollie musiikkiin tehdyn ohjelmamme kahteen kertaan ja haimme tuntumaa kisajäähän.

Harjoituksen jälkeen söimme eväitä ja aloitimme itse kilpailuun valmistautumisen. Meikkasimme ja laitoimme kisakampaukset. Ehdimme myös käydä vähän katsomassa muiden koulujen kilpailusuorituksia.

Ennen omaa kilpailuvuoroamme lämmittelimme vielä hiukan. Itse kisasuoritus sujui hyvin. Kaikki pysyivät pystyssä ja kuviotkin olivat lähes kohdakkain -ja mikä tärkeintä kaikki nauttivat luistelusta.

Päivän päätti palkintojenjako. Meidän joukkueemme sijoittui hienosti toiseksi Naantalin joukkueen jälkeen pistein 14. Tuomaristossa oli Helsingin Taitoluisteluklubin SM-juniorijoukkueen jäseniä.

Saimme lisämaininnat kivasta musiikista ja sen hyvästä tulkinnasta. Olimme suoritukseemme todella tyytyväisiä ja koko päivä oli kaikin puolin onnistunut.

Heidi Wasastjerna ja Melissa Sten