Niinistölle rökälevoitto Etiksen vaaligallupissa

Joulukuun puolessavälissä tehtiin Etelä-Tapiolan lukiossa pieni gallup siitä, kenen pitäisi olla etisläisten mielestä seuraava presidentti. Suurin osa haastatelluista oli ykkösiä, mutta mukana oli myös muutamia kakkosia ja abeja. Yhteensä vastauksia annettiin kuusikymmentäkahdeksan. Vastaajat pystyivät näkemään, ketä muut äänestivät, mikä saattoi hieman vaikuttaa tulokseen.

Sauli Niinistö voitti nämä varjovaalit murskaavasti: hänelle annettiin yli seitsemänkymmentä prosenttia äänistä. Häntä äänestänyt ensimmäisen vuosikurssin opiskelija kommentoi valintaansa näin: ”Minusta hän on fiksu tyyppi, jolla riittää kokemusta. Niinistö on minulle sopivin ehdokas.” ”Paras vaihtoehto muista ehdokkaista”, kommentoi toinen ykkönen. Jos siis etisläisiltä kysytään, on Niinistö selvä voittaja jo ensimmäisellä kierroksella.

Toiseksi eniten ehdokkaista ääniä sai vihreiden Pekka Haavisto. Hän sai neljä ääntä eli noin kuusi prosenttia kaikista äänistä. Kolmanneksi eniten kannatettiin Perussuomalaisten Timo Soinia, joka sai kolme ääntä, noin 4,5 prosenttia äänistä. Viimeinen ehdokas, joka sai ääniä, oli Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki. Hän sai kaikkiaan kaksi ääntä.”Haavisto sopii minun arvomaailmaani parhaiten. Hän on esiintynyt edukseen tenteissä ja on kiinnostunut nuorten asioista”, antaa tunnustusta eräs Etiksen ykkösistä. Soinia taas kehuttiin ”kovaksi jätkäksi”. ”Hän on musta ihan jees. Perussuomalaiset on hyvä puolue.” ”Arhinmäki on esiintynyt edukseen julkisuudessa”, mainittiin puolestaan kulttuuriministeristämme.

Paavo Lipponen, Eva Biaudet, Sari Essayah ja Paavo Väyrynen eivät saaneet yhtäkään ääntä kyselyssä. Sen sijaan noin 16 prosenttia vastanneista ei tiennyt, ketä kannattaisi presidentiksi. Vaaleissa annettiin myös sellaisia ääniä, jotka olisi hylätty oikeissa vaaleissa. Tällaisiä ääniä oli annettu esimerkiksi Aku Ankalle. Myös muutama Etiksen opiskelija sai kannatusta presidentiksi.

Tässä vielä äänet tilastotietona:

Sauli Niinistö: 48 (70,5 % äänistä)
Pekka Haavisto 4 (5.9 % äänistä)
Timo Soini 3 (4.4 % äänistä)
Paavo Arhinmäki 2 (2.9% äänistä)
Eva Biaudet 0
Sari Essayah 0
Paavo Lipponen 0
Paavo Väyrynen 0
En tiedä 11 (16.2 % äänistä)

 

Rasmus Ekström 11A