Etan@n toimituksen esittely

Etanan toimitus 2011-2012. Kuvasta puuttuu Ella-Maija Kasanen ja Reetta Niemonen.

Teitä kaikkia etisläisiä jo varmasti kiinnostaa kuulla, minkälaisia persoonia on Etanan toimituksessa. Nyt ei tarvitse enää arvailla, vaan saatte lukea kaikista syväluotaavat esittelyt.

Kaisa Pukkala on hyvätuulinen persoona. Hän tuli Etelä-Tapiolan lukioon Martinkallion koulusta, josta harva on kuullut. Hän kiinnostui Etanasta, koska Kaisan toiveammatteihin kuuluu journalistin tai toimittajan työ. Etana antaa hänen mielestään hyvän mahdollisuuden nähdä, millaista tämä työ voisi olla. Kaisan mielestä Etiksessä on mukava ilmapiiri. Ei aivan ”rakastan maolia” niin kuin joissakin paikoissa saatetaan huhuilla. Kaisa on luonteeltaan huumorintajuinen ja mukava mutta helposti ärsyyntyvä. Yksi hänen haaveistaan on päästä jonain päivänä Valkoiseen taloon.

Anna ”Jazz” Riijärvi tuli Etikseen Haukilahden kielikylpyluokalta - hänen mukaansa hyvän yleiskuvan paikasta saa, jos kuvittelee että joku selittää sinulle maailmansodista ruotsiksi, mikä ehkä kertoo jo jotain. Etanaan Jazz halusi, koska pitää kirjoittamisesta. Hän haluaa kokeilla taitojaan ja nähdä pärjääkö muussakin kuin luovien aineiden ja aineistoaineiden kirjoittamisessa. Hänestä Etis on ihan paras paikka; kaikki ihmiset ovat todella mukavia. Plussana on myös se, että koulussa ei ole rasittavia yläastelaisia. Jazz on luonteeltaan - omasta mielestään - lojaali, hauska, ja sosiaalinen. Vastapainoksi hän on omien sanojensa mukaan nenäkkyyteen taipuvainen ja varsin räjähtävä persoona. Jazzilla on monia haaveita, salaisia ja vähemmän salaisia. Hän uneksii ainakin kirjailijaksi ryhtymisestä ja siitä että pääsisi joskus Tylypahkaan.

Alisa Vakkila on abivuotta käyvä IB-linjalainen. Hän tuli Etikseen Järvenperän yläasteelta, vanhalta asuinalueeltaan. Hän tuli etanaan, koska haluaa nähdä, pitääkö oikeasti juttujen kirjoittamisesta vai ei - myös positiivinen merkintä CVhen on taka-ajatuksena. – Etikseen-tuloa hän ei ole katunut hetkeäkään, paikassa on niin hyvä ilmapiiri. Rankka IB-linjan opiskelu toki verottaa voimia, mutta Alisa uskoo, että siitä on hyötyä myöhemmin elämässä.  Hän toivoo olevansa mukava ihminen, jonka kanssa viihtyy helposti. Hän on sosiaalinen ja kansainvälinen. Hän on myös kasvissyöjä, mikä on ainakin hänen itsensä mukaan osa hänen persoonaansa. Salaisia haaveita Alisalla ei ole: hän elää hetkessä ja toivoo tekevänsä oikeita päätöksiä.

Oona Heiska on toista vuotta lukiota käyvä IB-linjalainen. Hän saapui Etikseen Kauniaisissa sijaitsevalta Kasavuoren yläasteelta. Etanaan hän halusi tulla, koska kirjoittaminen ja toimittaminen kiinnostavat häntä todella paljon. Etis on Oonan mielestä paras koulu mitä löytyy. Opettajat ja muu henkilökunta ovat osaavia ja opiskelijatoverit mukavia. Kaiken lisäksi koulussa on IB-linja, joka tarjoaa kansainvälisen vaihtoehdon. Luonteeltaan Oona on erittäin äänekäs ja sosiaalinen. Negatiiviseksi asiaksi hän kuitenkin mainitsee olevansa joskus hiukan laiskanpuoleinen. Hänen salainen haaveensa on päästä mahdollisimman pian ulkomaille. Toinen haave olisi, että hänen pankkitilillään olisi jonain päivänä miljoona euroa.

Reetta Niemonen tuli Etelä-Tapiolaan läheisestä Tapiolan koulusta, joka on kyseenalaisesti tunnettu homeongelmistaan. Etanasta hän kiinnostui, koska on aina ollut innostunut kirjoittamisesta. Etis on hänestä mukavanoloinen ja tarjoaa mahdollisuuksia aktiivisille ja kiinnostuneille oppilaille. Hän on luonteeltaan vilkas ja varsin kärkäs. Salaisena haaveena Reetalla on omistaa hillotehdas tai vaihtoehtoisesti maailman ensimmäinen hilloleipätehdas.

Nita Silvola tuli Etikseen Espoo International Schoolista. IB-linja olikin hänelle kaikkein luontevin vaihtoehto. Etanaan hän halusi tulla, koska hän saa tästä harjoitusta jos haluaa joskus työskennellä median parissa. Lisäksi hän saa tästä CAS-pisteitä IB-linjan tutkintoa varten. Etikseen-tuloon hän on ollut erittäin tyytyväinen ja on suositellut paikkaa muillekin. Luonteeltaan Nita on sosiaalinen ja viettääkin paljon aikaansa kavereiden kanssa. Hän uskoo olevansa koulun kovaäänisimpiä oppilaita ja hänen naurunsa kaikuukin ympäri koulua. Hän uskoo, että kun hänet tapaa kerran, häntä ei unohda. Salaisia haaveita ei Nitalla ole; tällä hetkellä näköpiirissä olisi valmistua IB-linjalta.

Vilma Mannermaa tuli Etelä-Tapiolaan Pohjois-Tapiolan koulun ilmaisupainotteiselta linjalta. Etanaan hän halusi tulla, koska on kiinnostunut kirjoittamisesta, ja Etanasta hän saa siitä kokemusta. Etis on hänestä mukava koulu, jonne on helppo sopeutua. Luonteeltaan Vilma on sosiaalinen, ja hän viihtyy monien erilaisten ihmisten parissa. Vilma on utelias ja kiinnostunut melkein joka asiasta. Vilman vapaa-ajasta ison osan ahmaisevat jääkiekonkatselu ja musiikki. Vilman salainen haave on matkustaa jonain päivänä Afrikkaan ja kenties asua siellä jonkin aikaa.

Ella-Maija Kasanen tuli Etelä-Tapiolaan Vilman tapaan Pohjois-Tapiolan koulun ilmaisupainotteiselta linjalta. Kirjoittaminen on hyvin lähellä Ella-Maijan sydäntä. Niinpä Etanaan-tulo oli varsin luontevaa. Ella-Maijalla on ollut aiempaakin kokemusta toimittamisesta, sillä hän kuului myös yläasteella koulun lehteen. Tähän asti Etikseen-tulo on vaikuttanut Ella-Maijasta oikealta valinnalta, ja hän odottaa mielenkiinnolla koulun eri projekteja. Luonteeltaan hän on ”höpsö pohdiskelija”, joka seuraa kulttuuria mielellään. Hänen salainen haaveensa on muuttaa jonain päivänä Ruotsiin.

Rasmus Ekström tuli Etelä-Tapiolaan Martinkallion koulusta, josta myös Kaisa Pukkala on tullut. Etanasta hän kiinnostui, sillä kirjoittaminen on ollut hänelle aina tärkeää. Myös toimittajan työ kiinnostaa häntä, mutta hän ei ole vielä varma, olisiko siitä ammatiksi. Etanan pesti näyttää hänelle , millaista työ voisi olla. Etikseen Rasmus on ollut tähän asti erittäin tyytyväinen. Koulun ilmapiiri tuntuu hänestä oikealta, sillä kaikki ovat kaikkien kavereita eikä ketään syrjitä. Luonteeltaan Rasmus on sosiaalinen, ja - ainakin yrittää - on kaikkien kaveri. Hän on kuitenkin myös pohdiskelija, joka miettii vielä tulevaisuuttaan. Salaisena haaveenaan Rasmuksella on julkaista jonain päivänä oma kirja. Hän myös vannoo toteuttavansa tämän haaveen.

Rasmus Ekström