”Loistava yhteishenki, ihanat ihmiset”

Ykkösten ensivaikutelmia Etiksestä

Kesä on jäänyt taakse, ilmat alkavat kylmetä, ja lukuvuoden ensimmäinen jakso on jo loppunut. Samalla kun kakkoset ja abit ovat jälleen totutelleet arjen tuttuun rytmiin, Etelä-Tapiolan lukion ykköset ovat kokeneet jatkuvasti paljon uutta ja jännittävää astuttuaan uuteen opinahjoonsa. Ensimmäiseen jaksoon mahtui sekä hyviä että huonoja hetkiä, mutta pääosin opiskelu etisläisenä on alkanut positiivisesti.

”Etiksestä on tullut todella hyvä ensivaikutelma, ihmiset ovat auttavaisia ja mukavia”, Jussi Toivonen (11D) toteaa. Nora Taipale (myös 11D) on samaa mieltä. ”Ihmiset ovat tosi kivoja”, hän tiivistää.

Moni ykkönen kiitteleekin sitä, että Etiksessä on hyvä yhteishenki. Ihmisiin on helppo tutustua, eikä kiusaamista tai halveksuntaa juurikaan esiinny. Uusia kavereita löytää mistä vain ja milloin vain – tunneilla, ruokkiksella tai koulun jälkeen. Siitä syystä lukioon on ollut helppo sopeutua.

”Mikä tahansa verrattuna peruskouluun on parempi”, Jussi Toivonen toteaa, ”Etis on todella kiva paikka, täällä viihtyy kuka vain.”

”Etis on paljon, paljon parempi kuin yläaste. Siellä oli huono ilmapiiri: porukat olivat todella tiiviitä. Sen sijaan Etiksessä ei ole selkeää porukoitumista, ja yleisilmapiiriinkin on panostettu aivan eri tavalla”, Anni Lahti (11B) kertoo.

Myös opetuksen laadukas taso on kiinnittänyt uusien opiskelijoiden huomion. ”Opettajat ovat todella hyviä”, Iida Ylä-Rautio (11D) kertoo. ”Kaikki osaavat opettaa.”

Erityisesti ryhmänohjaajia on kiitelty. Mukavat ja tuttavalliset opettajat ovat tehneet lukioon sopeutumisesta helpompaa, sillä kaikki tarpeelliset asiat on tullut hoidettua ja tiedotus on sujunut hyvin.

Etelä-Tapiolan lukion modernit tilatkin ovat tehneet vaikutuksen moneen ykköseen. ”Rakennus on todella kiva! Se ei ole samanlainen kuin koulurakenukset yleensä”, Anni Lahti kommentoi.

Etiksen toimivat ja mukavat tilat keräävät kehuja myös Ylä-Rautiolta, Toivoselta ja muilta opiskelijoilta. Vaikka joillain kursseilla onkin ollut hieman ahdasta, kaikille on löytynyt paikka. Tunnelmakaan ei ole ollut liian tiivis, sillä suuret ikkunat ovat luoneet avaruutta.

Lukion monet tapahtumat ovat tuoneet mukavan lisän opiskeluun. ”Tilaisuudet ja teemapäivät ovat hauskoja, niitä voisi olla jopa vielä enemmän”, Jussi Toivonen toteaa. ”Niiden eteen on oikeasti nähty vaivaa, ja melkein kaikki osallistuvat”, Anni Lahti lisää.

Ensivaikutelma Etiksestä on siis positiivinen. Ihanat ihmiset ja tilat, pätevät opettajat, mukava ilmapiiri sekä hauskat, kekseliäät tapahtumat luovat yhdessä sitä Etis-henkeä, johon moni ykkönen on jo ensimmäisen jakson aikana ehtinyt rakastua. Moitittavaa löytyy vain ykkösten myöhäisestä ruokailuajasta, ja siihenkin suurin osa on jo ehtinyt tottua. Ensivaikutelma todistaakin juuri sen, minkä rehtori Harri Rinta-aho kertoi ykkösille jo ensimmäisenä koulupäivänä: Etikseen päästään, ei jouduta.

Kaisa Matikainen