Sähäkkää sählyä

Tiistaina 10.5. Etiksen opiskelijoiden keskuudessa käy suhina ja tohina. Etisläiset mittailevat toisiaan ja tarkkaillevat paitakirjoa; vanhat arkkiviholliset paikannetaan ja mutkikkaita strategioita selostetaan joukkuetovereille. Muutamat lähtevät hölkkäämään, ja osa tekee jopa punnerruksia lämmitelläkseen.

Kuulutukset surisevat Ratiopharm Areenan kaiuttimissa, ja pelaajat kiiruhtavat paikoilleen. Tuomarit silmäilevät pelaajia ja viheltävät pelin alkaneeksi.  Raivokas kamppailu pallosta alkakoon.

Etiksen perinteikäs salibandyturnaus piti tänäkin vuonna sisällään tiukkoja otteluita, kaikenlaisia koettelemuksia, muutamia haavereita ja valtavaa kannustamista.

Ottelut käytiin ro-ryhmissä.  Ensin kummankin vuosikurssin kaikki ryhmät ottelivat toisiaan vastaan, minkä jälkeen kakkosten ja ykkösten voittajaryhmät kohtasivat toisensa.

Jokaisella joukkueella oli oma värikoodinsa, jota joukkueet olivatkin noudattaneet orjallisesti. Vieläkin näyttävämpään pukeutumiseen oli kannustettu, ja osa 09C:n pojista olikin pukeutunut pinkkeihin uimapukuihin.

Tavoiteltuun finaaliin ylsivät ykkösistä 10B ja kakkosista 09B. B:eiden ottelu alkoi ensin vahvasti 10B:lle yhdellä maalilla, mutta kääntyi nopeasti 09B:n voittoon. Jännittävän finaalin päätyttyä jaettiin palkintoja, saipa kanadalaisten vieraiden joukkueen Jake Lappalakin erikoismaininnan kunniakkaasta maalinvahtimisesta. Koko turnauksen voittajille kuitenkin annettiin valtava kiiltelevä pokaali ja jäätelöt.

Teksti: Annie Talvasto

Kuva: Leena Kleemola