“Spektaakkelimainen kokoonpano” – Etiksen oppilaskunnan hallitus esittäytyy

Etelä-Tapiolan lukion opiskelijat valitsivat tammikuussa edustajikseen uuden oppilaskunnan hallituksen. Piinaavaan vaalipaneeliin osallistuneista eniten ääniä saaneet nimettiin uuteen, yhdeksänhenkiseen hallitukseen, joka on ehtinyt jo aloittaa uuden vaalikautensa. Paljon lisää jännittävää ohjelmaa ja spektaakkelimaisia tapahtumia on kuitenkin vielä luvassa.

Mikko Toivonen – puheenjohtaja

Murskavoiton vaaleissa saavuttanut Mikko Toivonen, 09A, toimii jo toista kertaa Etiksen oppilaskunnan hallituksessa. Viime vuonna Etiksen opiskelijoiden hyväksi tehdyt uhraukset ja tässä työssä saavutettu taito ja osaaminen loivat Mikolle kirkkaan tien nykyisen hallituksen puheenjohtajaksi. Päätös asettua ehdolle oli alusta asti selkeä. “Jonkun oli pakko astua valtaan”, hän toteaa. “Tällä kertaa se olin minä.”

Työtehtävikseen Mikko kuvailee koulun opiskelijoiden ja opettajien välisen organisaation johtamisen. Tämän lisäksi hän mainitsee muun muassa koulun oppilaiden “hallitsemisen” (rehtorin kanssa tietenkin) sekä alamaisten satunnaisen auttamisen ja ankaran käskyttämisen. Aikaa hallitsemiseen riittääkin, sillä Mikko kertoo vapaa-aikansa olevan varsin yksitoikkoinen: illat kuluvat yksin kotona pimeässä huoneessa. “Istun tietokoneen ääressä satunnaisesti itsekseni puhuen”, Mikko huokaisee.

 

Henri Peltomäki – varapuheenjohtaja

Myös Henri Peltomäki, 09C, toimii toista kertaa hallituksessa. Ennen Tyrmä-vastaavan tehtävää hoitanut Henri ylennettiin tänä vuonna hallituksen varapuheenjohtajaksi: Mikon oikeaksi kädeksi. “Kuten itäisessä naapurimaassamme, myös Etiksessä valta on keskittynyt meille kahdelle”, Henri myhäilee.

Mikon tavoin hänkin haki hallitukseen uudestaan, koska ei halunnut luovuttaa valtaa uusille ykkösille. Sitä edeltävänä vuonna päätös tuli lähinnä hetken mielijohteesta. Vaatimaton Henri kuvailee itseään viihdyttäväksi unelmavävyksi, jonka vapaa-ajanharrastuksiin kuuluu akustisen kitaran soiton lisäksi myös jalkapallo. Sitä hän pelaa miesten 3. divarissa. “Vaihtopenkillä”, muut täsmentävät.


Sonja Karikumpu – talouspäällikkö

Koulumme kansainvälistä puolta edustava Sonja Karikumpu, 10IB, valittiin hallituksen taloudellisen puolen hoitajaksi. Raha-asioita taitavan Sonjan tehtäviin kuuluu oppilaskunnan varojen hoito: laskujen maksaminen ja rahaliikenteen valvominen. Luonteeltaan hän on rauhallinen ihminen, joka pyrkii toimimaan huolellisesti ja järjestelmällisesti.

Sonja kertoo asettuneensa ehdolle hallitukseen, koska halusi piristää opiskelijoiden arkea. Hän halusi myös vaikuttaa kouluun ja sen tapahtumiin. Muun muassa pääsiäisen munajahti oli hänen ideansa.

Vihdissä asuvan Sonjan vapaa-aika kuluu monien erilaisten aktiviteettien parissa. “Harrastan ratsastusta ja poikkihuilunsoittoa. Teen myös kaikenlaista koirieni kanssa: lenkkeilyä ja kisailua näyttelyissä sekä maastojuoksukilpailuissa”, hän kertoo.

 

Eemil Nuuttila – sihteeri

Ensimmäisen vuoden opiskelija Eemil Nuuttila, 10C, valittiin hallituksen sihteeriksi. Hänen tehtävänsä on siis saada hallituksen aikaansaannokset kirjattua paperille likipitäen ymmärrettävään muotoon, vaikkei se aina helppoa olekaan.

Eemil kuvailee itseään vallanhimoiseksi ja sisäpiirin pyrkiväksi poliitikonaluksi, joka istuu kahden yhdistyksen hallituksessa ja on perustamassa kolmatta. Vaikka hän saattakin vaikuttaa melko tylsältä ja kuivalta, hän vakuuttaa olevansa todellisuudessa vielä tylsempi ja kuivempi kuin ensivaikutelma antaa ymmärtää.

Uskonnolliseksi vakaumuksekseen hän mainitsee Suomen Lukiolaisten Liiton eli SLL:n. “Uskon Liittoon, ja sen kaikkivoipaisuuteen ja kehotan kaikkia lukiolaisia hakeutumaan Liiton suojiin”, hän valistaa opiskelijatovereitaan.

 

Tomi Perkkiö – yhteyshenkilö

Ensimmäistä kertaa hallituksessa toimiva Tomi Perkkiö, 09C, kuvailee itseään hauskaksi, huumorintajuiseiksi ja varmaankin myös älykkääksi. “Kun kerran Etikseen olen päässyt.”

Karismaattinen Tomi sai tehtäväkseen toimia oppilaskunnan hallituksen yhteyshenkilönä. Tittelin mukaisesti hänen työtehtäviinsä kuuluukin pitää yllä etisläisten suhteita muihin kouluihin ja hoitaa myös koulun sisäistä tiedotusta. Vapaa-ajallansa Tomi vakuuttaa panostavansa ahkerasti koulutöihin. Hän harrastaa satunnaisesti myös futista.

Tomi kertoo pohtineensa pitkään hallitukseen pyrkimistä. Lopulta hän antoi sattuman ratkaista pulman: hän hävisi kolikonheiton, ja siksi hänen täytyi asettua ehdolle vaivaiset kaksi minuuttia ennen vaalipaneelin alkua.


Kaisa Matikainen – taiteellinen johtaja

Kaisa Matikainen, 10B, vastaa hallituksen luovasta puolesta. Taiteellisena johtajana hänen tehtäviinsä kuuluu kaikki enemmän tai vähemmän (teko)taiteellinen tapahtumien mainoksista sählyturnauksessa nähtäviin huikeisiin design-pokaaleihin.

Päätös asettua ehdolle oli alusta asti melko selkeä. “En kuulunut yläasteella hallitukseen, koska minua ei kiinnostanut Pohjiksen asiat. Halusin kuitenkin vaikuttaa kouluni asioihin lukion puolella”, Kaisa selittää. Hallituksen lisäksi hän kuuluu Etanaan, Nepal-ryhmään, kuoroon ja tutoreihin. Koulun ulkopuolella hän toimii isosena ja ohjaa kokkikerhoa.

Monipuolisesta toiminnasta huolimatta aikaa jää myös muuhun kuin työntekoon. Suurin osa illoista kuluu nukkuessa tai koneen edessä koomatilassa istuen, mutta perjantai ja viikonloppu on omistettu ystäville. “Tykkään pitää hauskaa”, Kaisa selventää.


Rasmus Kivisaari – Tyrmä-vastaava

The English Schoolin ylpeä kasvatti Rasmus Kivisaari, myös 10B, kuvailee itseään aloitteelliseksi ja vastuuntuntoiseksi jalkapallokapteeniksi, joka ei karta uusia haasteita. Peruskoulunsa hallituksessa kokemusta hankkinut Rasmus kertoo kokeneensa luonnolliseksi askeeleksi hakea oppilaskunnan hallitukseen myös lukion puolella.

Tyrmä-vastaavana Rasmuksen tehtäviin kuuluu oppilaskunnan oleskeluhuoneen ja satunnaisten juoksevien asioiden hoitamisen lisäksi muun muassa koulun pullojen palauttaminen. Vaikka ohikulkijat ja kassatädit leimasivatkin hänet pummiksi, Rasmus toteaa hymysuin, että kevään ensimmäinen palautusreissu oli sen arvoinen: pullot kartuttivat hallituksen pankkitiliä huimalla 103,25 eurolla.

Kesäisin Suomen nuorisopurjehtijoiden eli SNUPU:n järjestämillä matkoilla purjehtimisen lisäksi Rasmus kertoo pelaavansa jalkapalloa Fc Espoon B2-joukkueessa. “Me pelaamme nyt alkavalla kaudella Suomen palloliiton I-divisioonassa”, hän hehkuttaa.

 

Johanna Tavia – höylä

Pohjois-Suomen laajoista metsistä (tunnetaan joissain piireissä myös nimellä Rovaniemi) muutama vuosi sitten etelään sivistyksen pariin vaeltanut Johanna Tavia, 10D, kuvailee itseään iloiseksi, luotettavaksi ja yhteistyökykyiseksi jokapaikanhöyläksi, joka avustaa mieluiten taiteellista johtajaa luovuutta vaativissa tehtävissä. Kaitaalle asumaan asettunut Johanna toimii ensimmäistä kertaa elämässään oppilaskunnan hallituksessa. Hän kertoo asettuneensa ehdolle, koska hän halusi kokea jotain uutta ja jännittävää.

Johannan vapaa-ajantoiminta on varsin monipuolista. Koiran hoitamisen ohella hän kertoo soittelevansa koulun bändissä ja musiikkiopistolla. Johanna mainitsee myös laskevansa aktiivisesti päiviä kesälomaan, minkä lisäksi hän pelaa lentopalloa. “Kuten kunnon rovaniemeläiset”, hän naurahtaa.

 

Pyry Joona – titteliä hakemassa

Myös uusi jäsen Pyry Joona, 09B, on toistaiseksi vielä hakemassa titteliä. Toisin sanoen hallituksen yhdeksännen jäsenen tehtäviin kuuluu mikä milloinkin. Viime aikoina Pyry on hoitanut lähinnä uuden kahvikoneen hankintaa – positiivisin tuloksin! Vanha kahvikone saatiin vihdoin pitkän odotuksen jälkeen raahattua pois ja uuden hankita lähestyy jo loppusuoraa. Pyryn ansiota on myös monen etisläisen hyppytuntien pelastaja: Tyrmän uusi pleikkari.

Ensimmäisen vuoden edustaja Pyry kertoo asettuneensa ehdolle ystäviensä rohkaisemana. Vapaa-aikansa hän käyttää pääasialliasesti soittelemiseen ja valokuvaamiseen.

Kaisa Matikainen yhteistyössä hallituksen muiden jäsenten kanssa