Värikkäät penkinpainajaiset 2011

Torstaina 17. helmikuuta päivä alkoi värikkäissä tunnelmissa Etelä-Tapiolan lukiossa. Tänä päivänä vuoden 2011 abiturientit saivat heittää aivonsa narikkaan, nauttia iloisesta seurasta ja pitää hauskaa ennen kevään loppurutistusta. Aamulla ensimmäisenä vuorossa oli Abishow, jonka kolmannen vuosikurssin opiskelijat olivat suunnitelleet ja toteuttaneet. Sen juontajina toimivat Julianna Alanne, Henrik Lähdesniemi, Melissa Heikkilä ja Lotta Castren. Abeilla oli päällä itse kustomoituja haalareita: joukossa näkyi muun muassa eläinpukuja, astronautteja ja neonvärisiä asusteita.

 

Show alkoi erilaisten videoiden näyttämisellä, kuten "Tj 100"-, Tapiolan kouluvertailu- ja opettajapilailuvideoilla. Tapiolan kolmea lukiota vertailtiin leikkimielisesti opiskelijoiden tekemässä uutiskatsauksessa. Etisläiset itse nähtiin videolla turkiksiin pukeutuneina sijoituksiaan hoitamassa ja samppanjaa limuautomaatista ostamassa. Videossa hauskinta oli se, ettei mitään otettu liian vakavasti ja kaikki osasivat nauraa itselleen. Opettajavertailuvideossa pelleiltiin opettajien kustannuksella. Pilailusta osansa saivat muun muassa Katri Råglund ja Pentti Heikkinen.

Abishown kohokohta oli abiawards, jossa palkittiin abeille kolmen vuoden aikana tutuksi tulleita etisläisiä. Palkintosarjoja olivat muun muassa Vuoden abien vauva, Vuoden märkä uni, Vuoden eläinrakas ja Vuoden Justin Bieber. Palkintoja haalivat sekä opiskelijat että eri aineiden opettajat. Palkittuja olivat muun muassa opettajista Susanna Karjalainen ja Juha Pohja ja opiskelijoista Mikko Toivonen ja Julianna Alanne. Voittajille oli tietenkin luvassa palkintoja, kuten porkkanapussi, koiranluu, hiustupsukaulakoru ja katkarapuja. Show päättyi abilauluun Aikuinen abi ja innokkaaseen karkkien heittelyyn.

Show´n jälkeen abit pukeutuivat lämpimästi ja siirtyivät WeeGeen eteen odottamaan rekkojen saapumista. Opiskelijoiden tekemät lakanat kiinnitettiin rekkojen kylkeen ja pitkän odottelun jälkeen kolmas ja viimeinen rekka saapui paikalle ja viimeiset abit pääsivät kyytiin. Abien lähtemistä liikenteeseen tukivat äänekkäät laulut ja huudot. Yhden rekan lavalta kuului opiskelijoiden raikuva huuto: "Me rakastetaan sua Harri!" Tähän lukiomme rehtori vastasi: ”Niin minäkin teitä!"

Kokonaisuudessa penkinpainajaiset olivat menestys. Showsta saatiin uusia kokemuksia ja tarinoita, kuten spontaani hiustenleikkuu kesken shown ja Mimi Rantasen 300 euron lasku -tarina. Penkkarit päättyivät abien osalta abiristeilyyn, ja toisen vuoden opiskelijat saivat vapautuksen loppupäivästä Wanhojen tanssi -valmistelujen takia. Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat siivosivat karkit lattioilta ja pihoilta. Penkkareista muistoina ovat lukuisat kuvat, ihanat muistot, ruokalan maaliset penkit ja naulakoissa roikkuvat värikkäät haalarit.

Minttu Tolvanen