Etisläiset Kanadassa

Joukko Etiksen opiskelijoita ja opettajat Katri Råglund sekä Inka Saajoranta-Kurvinen vierailivat pääsiäisen alla Toronton lähellä Kanadassa. Vietimme unohtumattoman viikon Newmarket High Schoolin vieraina.Viikkoon sisältyi kanadalaiseen kouluun tutustumista. Saimme olla yhden päivän myös toisessa Middlefieldin High Schoolissa, jossa vietettiin monikulttuurista teemapäivää. Päivä oli täynnä eksotiikkaa, toimintaa ja tunteita.Tottakai etisläiset esittelivät siellä myös Suomea mämmeineen, akankantokisoineen ja saappaanheittoineen.
Koulunkäynnin lisäksi kävimme kaksi kertaa Torontossa sekä tietenkin Niagaran putouksilla.Torontossa kävimme taidemuseossa, Hockey Hall of Famessa, CN Towerissa (vieläkin huimaa se lasilattian muisteleminen!) sekä baseball-ottelussa Toronto Blue Jays-New York Yankees. Tunnelma stadionilla oli sanoinkuvaamattoman upea, vaikka itse pelin ymmärtäminen ei ihan heti auennutkaan ainakaan allekirjoittaneelle.
Asuimme perheissä ja pääsimme sukeltamaan kanadalaiseen elämään aivan eri tavalla kuin turistimatkalla olisi ollut mahdollista.Opimme sen, että kanadalaisilla ja suomalaisilla on paljon yhteistä. Ei ihme, että niin monet suomalaiset siirtolaiset asettautuivat Kanadaan aikoinaan, sillä sen luonto muistuttaa paljon meidän kotoista pohjolaamme. Jopa kevätsää (3-8C ja sadetta) tuntui kovin kotoisalta, vaikka kanadalaiset vakuuttivatkin sen olevan poikkeuksellisen kylmää.
  Lähdön hetkellä nähtiin paljon kyyneleitä ja halauksia.Kanadalaiset ovat todella vieraanvaraisia ja lämpimiä ihmisiä. Jäähyväisiä lohdutti kovasti se, että 12 kanadalaista opiskelijaa ja koulun rehtori Maureen sekä opettaja John tulevat vastavierailulle Suomeen 5.5.-14.5. Tervetuloa Ms. Weaver, Mr. MacDonald, Madison, Jake, Elizabeth, Zach,Sophia,Madeline, Irene, Shirley, Ryan, Braden, Kevin ja Connor!
Lopuksi haluan vielä kiittää hienoja etisläisiä opiskelijoita Milla-Marjaanaa, Juliaa, Reettaa, Lauraa, Saaraa, Rasmusta, Joonaa, Sallaa, Kaisaa, Roosaa, Eeva-Leenaa, Saaraa, Lauraa, Saanaa, Tuulaa, Nooraa, Veronikaa, Annikaa, Liisaa, Juliaa ja Emmaa hyvästä matkaseurasta. Mikäs meidän oli Katrin kanssa matkustella noin kielitaitoisten ja fiksujen nuorten kanssa!
Toivon kaikille etisläisille rohkeutta tutustua kanadalaisiin vieraisiimme ensi viikon aikana! Terv, Inka S-K, erityisopettaja