Opettavainen, viihdyttävä and “so so sexy”

International week

"Are you feeling international?!" kysyy Amerikan-lippumekkoon pukeutunut juontaja. Yleisön vastatessa sekalaisilla ja vaisuilla yes-huudahduksilla juontaja näyttää pettyneeltä mutta jatkaa entistä innokkaammin: " Are you feeling, sexy?" Yleisö vastaa naurunremakalla. International show on alkanut.

International show oli marraskuun alussa vietetyn international weekin huipentuma. Viikon aikana saimme pällistellä kaikenlaista kummaa maailman jokaisesta kolkasta, maistella eksoottisia ruokia ja kuunnella muun muassa kuumia latinalaisrytmejä. Jo viikon alussa maanantaina saimme oppia muista kulttuureista ja suvaitsevaisuudesta aamunavauksessa kuullusta hienosta puheesta.

Sama asioiden monella eri tavalla mutta aina arvokkaasti tekemisen henki oli läsnä koko viikon ajan. Mutta oppiminen ei sulje pois naurua, hymyjä ja hauskanpitoa. Haastoimmekin itsemme myös mielenkiintoisissa kuva-arvoituksissa ja puvuntekopähkäilyissä. Käsky kävi pukeutua kultti-ikoniksi, mutta kansainvälisyyttä piti ilmentää vähintään jonkinmoisella päähineellä. Etiksen käytävillä näkyikin torstaina hieno kokoelma hattuja, aina pipoista aasialaisiin riisihattuihin. Rohkeimmat noudattivat kehotusta ja pukeutuivat päästä varpaisiin kulttihahmoiksi, joten Etiksen käytävillä vaelsivat vapaana muun muassa Mannerheim, karjapaimenia ja ninja sekä pukukilpailun voittaja, vakuuttava ja sensuelli Dalai Lama (joka kuitenkin kaikkien pettymykseksi ilmoitti, ettei ole aito ja autenttinen henkinen johtaja).

Torstaina tapahtuneen shown aikana korviamme hiveli monen monta musiikkituokiota. Esimerkiksi Erkki Loukon viulu sai takanani istuvan viulistin leuan kirjaimellisesti jämähtämään ihmetyksestä avonaiseksi, ja elektroninen Sexy boy taas toi futuristiset äänet Etiksen käytäville ja rappusiin. Gavin, "the man with bagpipe" puolestaan kunnioitti meitä suoraan Skotlannin nummilta kaikuvilla sävelmillä.

Musiikkiesitysten lisäksi näimme myös toinen toistaan hienompia muita ohjelmanumeroita. Esimerkiksi saimme nauraa monille hervottomille koomikoille, "Angry cynical french manin" ranskalaiselle charmille ja kyynisyydelle, Eduardille ja Polle sekä Dimas magich show'lle, jonka taikatempuista osa ei sujunut aivan niin kuin piti, mutta suosionosoitukset olivat silti korvia huumaavat.

Juhlan kohokohta oli kuitenkin opettajien Riverdance-esitys, joka hurmasi taianomaisella taidokuudellaan. Loistavasti harjoiteltu tanssi ja vihreät kimalleasut saivat yleisön hurmioon, ja jos salissa raikuvat aplodit eivät olleet tarpeeksi kovia valmiiksi, riemu nousi kattoon viimeistään Mr. Crawfordin hypätessä sooloon esittelemään notkeita liikkeitään.

Spektaakkelin loputtua opiskelijat olivat jo valumassa kohti luokkiaan, kun ympärillämme kaikuikin yllättäen kuulutus, jossa rehtorimme hetken tarinoituaan ilmoitti kuin ohimennen, ettei lopputunteja pidettäisikään.  Etiksen käytävillä kaikuivat taas aplodit.

 

Annie Talvasto
Kuvat: Annie Talvasto ja Leena Kleemola