Melkein mitaleille

Etelä-Tapiolan lukion joukkue Espoon koulujen välisessä ultimate-turnauksessa.

Loppukesän viimeisen hellepäivän paahteessa nurmikenttä täyttyi vähitellen värikkäisiin liiveihin pukeutuneista nuorista. Etisläiset saivat päällensä liikuntatunneilta tutut punaiset liivit. Viimeistenkin osallistujien saavuttua paikalle kaikki kutsuttiin pelikentälle, ja tapahtuma pääsi alkamaan.

Kyseessä oli Leppävaaran urheilupuistossa 7. syyskuuta käyty Espoon lukioiden välinen ultimate-turnaus, johon ottivat osaa Etelä-Tapiolan lisäksi Tapiolan, Haukilahden, Leppävaaran, Espoon yhteislyseon ja Kauklahden lukiot.

Ensimmäisessä pelissä Etiksen joukkue sai vastaansa vihreäliiviset Tapiolan lukiolaiset. Tunnustellen aloitettu peli ei ehtinyt kunnolla edes päästä alkuun, kun pilli ilmoitti sen päättyneen - tulos Tapiolan eduksi 11–0. Häkeltyneet ilmeet kasvoillaan etisläiset siirtyivät kentän laitaan tankkaamaan vadelmatripeillä. Seuraavana vastassa olisi keltaliivinen Haukilahti.

Toiseen peliin kaikki joukkueet tuntuivat lähteneen määrätietoisemmin ja rajojaan koetellen, sananmukaisesti, sillä frisbeet lentelivät niin aitojen yli kuin toiselle kentällekin. Äänihuuliakin alettiin lämmitellä tunteella huudetuin sadatteluin. Edellisestä tappiosta sisuuntuneena Etiksen joukkue lähti peliin vahvalla yhteishengellä ja lopulta pääsi voittoon Haukilahden urheilulukiota vastaan pistein 7–5. Sillä kelpaa ylpeillä...

Etiksen pelionni ehti kestää kuitenkin vain hetken, kun saimme vastaamme Kauklahden sinikoneen. Oman joukkueemme osalta turnauksen ainoa riitatilanne sattui tuon pelin alussa, kun tunteet kuumenivat kauklahtelaisten puolella pelaajiemme yrittäessä estää vastustajan heittoa kuulemma liian läheltä. Pienen tönimisen ja uhoamisen jälkeen peli pääsi jatkumaan Etiksen sinnitellessä Kauklahden sarjatulessa. Kauklahden joukkue oli tiivis paketti ja pääsi voittamaan Etiksen 9–1.

Seuraavaksi pelasimme taas Tapiolaa vastaan. Taistelutahto ei ollut huipussaan, mutta pelistä otettiin ilo irti. Edellisen pelin konfliktista oppineina etisläiset sopivat heti alussa pelaavansa Tapiolan kanssa reilulla meiningillä. Koko joukkue yritti loppuun asti parhaansa. Kun alkoi olla selvää, että häviö tulisi, otettiin tavoitteeksi tehdä edes yksi maali. Lopun uupumuksesta huolimatta joukkueemme saavutti tavoitteen ja sai yhden katkeransuloisen pisteen. Tapiola voitti pronssia tuloksella 10–1. Koko turnauksen voitti Leppävaaran lukion joukkue, jota vastaan emme päässeet pelaamaan.

Turnauksesta jäi häviöistä – ja yhdestä voitosta – huolimatta hyvä mieli. Kaunis sää loi täydelliset olosuhteet mukavalle päivälle, jonka vietimme pelaten ultimatea. Tällä kertaa Etis sijoittui neljänneksi, mutta varmasti mekin vielä voitamme. Ultimate on hauska joukkuelaji, ja kaikkien kiinnostuneiden kannattaa lähteä mukaan myös tuleviin koulujenvälisiin turnauksiin, joita järjestetään keväisin ja syksyisin.

 

Susanna Rinne