Etiksen liikuntapäivä - ”Yhteishenki oli loistava”

Tiistaina 7.9.2010 oli Etelä-Tapiolan lukion liikuntapäivä. Lämmin ja aurinkoinen ilma helli opiskelijoita ja toi iloisen mielen heille. Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoilla oli liikuntapäivän ohjelmana jalkapalloa.

Päivän aluksi kokoonnuttiin Tapiolan urheilupuistoon kello 9.30. Ennen otteluiden alkua liikunnanopettajat Kristiina ja Antti avasivat tapahtuman ja samalla kertasivat pelin säännöt. Sääntöihin oli tehty yksi pieni lisäys: vain tytöt saivat tehdä maaleja. Näin tyttöjenkin tuli osallistua pelin kulkuun, ja pojat toimivat niin sanottuina pelinrakentajina. Tämä lisäsi oppilaiden ja ryhmien halua voittaa kuuluisa kiertopalkinto eli Kultainen jalkapallo. Kerrottiin myös, että parhain kannustus voittaa erikoispalkinnon. Toisin sanoen kannustusintoa pyrittiin lisäämään palkinnon avulla.

Pelikenttiä oli kaksi, ja niissä molemmissa oli abipoikia tuomitsemassa pelejä. Peliaika oli 30 minuuttia. Jokainen ryhmä pelasi muita ryhmiä vastaan vuorollaan. Ensimmäisinä kohtasivat 10C keltaisissa peliasuissa ja 10D valkoisissa asuissa. Toisella kentällä samaan aikaan pelasivat sininen 10B-ryhmä ja punainen 10A. IB-linjalaiset pelasivat mustissa peliasuissa, ja heillä oli ensimmäisenä vuorossa lepotauko

Ennen ruokailua pelattiin yhteensä neljä peliä, joiden jälkeen oppilaat lähtivät koululle nauttimaan kalakeitosta ja hedelmistä. Seuraavat pelit alkoivat 11.30. Ennen finaalia ja pronssiottelua pelattiin vielä pari peliä, joiden jälkeen loppupelien kamppailijat olivat selvillä.

Pronssiotteluun selviytyivät 10A ja 10C, ja finaaliin tiensä kamppailivat 10B ja 10D. Valitettavasti IB-linja ei selvinnyt loppuotteluihin, mutta lohdutukseksi he pääsivät lepuuttamaan särkeviä jäseniään. Finaali ja pronssiottelu olivat tasaisia, mutta loppujen lopuksi pronssin vei 10C, hopeaa sai 10D ja kultaa hikisen kamppailun jälkeen voitti 10B.

Päivän päätteeksi jaettiin palkinnot. 10A oli kehittänyt omaperäisimpiä huutoja ja tansseja ja teki vielä komean pyramidinkin. Se saikin parhaimman kannustustiimin palkinnon, ja 10B kaikkien himoitseman Kultaisen jalkapallon. Kaiken puolin oppilaat nauttivat päivästä ja pitivät yhteishengestä.

10C:n ryhmänohjaaja Katri Råglund kommentoi liikuntapäivää: "Pidin paljon ryhmien yhteishengestä ja positiivisuudesta. Mukavaa oli myös, että joukkueita kannustivat lukuisat kannustushuudot ja -kuviot." Eräs opiskelija kertoi päivästä näin: "Oli todella mukavaa. Yhteishenki oli loistava ja kannustus oikein mahtava."

 

teksti: Minttu Tolvanen 10D
kuvat: Minttu Tolvanen 10D ja Shangzhi Sun 10D